Nagy csalódás

2013. május 12., vasárnap 21:21 | 5 éve 9 hónapja 8 napja 9 órája 43 perce
Ricardo Moniz több okból is nagyon bosszús volt a Győr elleni mérkőzés után.
Nagy csalódás

Labdarúgó-csapatunk 1-0-s vereséget szenvedett a Győri ETO otthonában. A mérkőzést követően a két csapat vezetőedzője értékelte a látottakat.

Ricardo Moniz (FTC):
- Először is gratulálunk a Győrnek a bajnoki címhez. Nagy csalódás a mai mérkőzés a számunkra, hiszen csökkentek az esélyeink az EL-helyek megszerzésére. Felkészültünk a mai találkozóra – igaz, Jenner személyében fontos láncszem hiányzott. Az első félidőben több alkalommal is gólt szerezhettünk volna, de a lövések, az utolsó passzok nem sikerültek. Mezőnyfölényben voltunk, ezzel együtt tudtuk, hogy egy kontrával életveszélyes lehet a Győr. Fontos a fiatalok számára, hogy olyan együttest lássanak, amely kezdeményező. A második félidőben is volt egy enyhe fölényünk, de csak Leonardo révén tudtunk az ellenféltől egy embert levenni a pályáról. A széleken gyengék voltunk, nem sikerültek a beadások, így Böde erősségét sem tudtuk középen kihasználni. Lövéseink, kapufánk is volt, de egy ellentámadásból gólt kaptunk. Azt lehet felróni a csapatunknak, hogy a meccs végén meglévő emberelőnyünket nem használtuk ki, és ellenfelünk kivédekezte az összecsapást. Nagyon szomorú, ami Leonardóval történt. Klubunk megpróbált kreatív labdarúgókat idehozni, de láthatjuk, hogy hagyják, hogy az ellenfél futballistái vadásszanak Leonardóra, mégis ő kapott az eddigi meccsek alatt négy sárgát. Nagyon szomorú, hogy az ellenfél edzői hívják fel a figyelmet arra, hogy Leót provokálni, rugdalni kell. Ha ez így van, akkor mindannyian vesztesei vagyunk ennek a játéknak. Leo minőségi többletet adott a magyar futballnak, ami most a sérülésével jó időre elveszett. Hogyan tudjuk felhívni a figyelmet arra, hogy az ilyen futballistákat védeni kell? Mindenkinek az kell legyen a célja, hogy a magyar futball ezáltal is fejlődjön. Még egyszer gratulálunk az ellenfélnek, de a mai mérkőzésből mindenkinek tanulnia kell.

Pintér Attila (Győri ETO): - Köszönöm mindenkinek, aki bízott bennem eddigi pályafutásom alatt. Köszönöm a családomnak, és Tarsoly Csabának is, aki hitt abban, hogy a Győr bajnokcsapat lehet.