Nagy Dominik marad!

2016. március 4., péntek 14:25 | 2 éve 11 hónapja 15 napja 1 órája 16 perce
Fiatal középpályásunk, a 2015-ös U20-as világbajnokságot is megjárt Nagy Dominik meghosszabbította szerződését a Ferencvárosi Torna Clubbal.
Nagy Dominik marad!

A Ferencváros hagyományosan megbecsüli fiatal magyar labdarúgóit. A 2015/16-os szezonban szerződést hosszabbítottunk Nagy Ádámmal és Batik Bencével, míg a mindössze 16 éves Lakatos István bemutatkozott az NB I-ben.

Legújabb bizonyítékként arra, hogy a Ferencváros továbbra is nagy hangsúlyt fektet a tehetséges magyar fiatalok megőrzésére, új szerződést írt alá labdarúgó-csapatunk középpályása, a 20 éves Nagy Dominik. Fiatal játékosunk 2013-ban csatlakozott a Fradi keretéhez, az új megállapodással pedig biztos, hogy a 2015/16-os idény után is klubunkat erősítheti.

Nagy Dominik 2013 nyarán Pécsről érkezett. Az akkor még alig 18 éves támadó középpályás már a mecsekaljaiak színeiben bemutatkozott az NB I-ben.

Első Fradista idényében második számú csapatunk alapembereként hét gólt jegyzett, és a Diósgyőr elleni Ligakupa-elődöntőn az első számú együttesben is bemutatkozott.

Az igazi áttörést azonban 2014 ősze hozta meg Dominik számára, aki éppen korábbi klubja, a Pécs ellen megszerezte első NB I-es találatát.

A 2014/15-ös szezonban Nagy Dominik alapembere volt a bajnoki címet szerző U21-es csapatunknak, eközben pedig gólokkal járult hozzá felnőtt együttesünk Magyar Kupa- és Ligakupa-győzelméhez is.

Jó teljesítményére Bernd Storck is felfigyelt, így Dominik részt vett a magyar válogatottal a 2015-ös új-zélandi U20-as világbajnokságon.

A 2015/16-as szezonban Nagy Dominikre Thomas Doll általában csereként számít. A téli felkészülési meccseken kifejezetten jó formában futballozó középpályás a fejlődéshez szükséges rendszeres játéklehetőség miatt gyakran visszajátszik az NB III Nyugati csoportjában élen álló második számú csapatunkba.

Nagy Dominik az új megállapodás eredményeként továbbra is a Ferencváros stábjának irányítása alatt fejlődhet.