Nagyot küzdöttünk

2017. július 23., vasárnap 20:10 | 1 éve 6 hónapja 26 napja 19 órája 46 perce
Thomas Doll szerint a sok nehezítő körülmény ellenére nagyot küzdöttünk az Újpest ellen.
Nagyot küzdöttünk

Labdarúgó-csapatunk 2-2-s döntetlent játszott az Újpesttel az NB I 2. fordulójában. Német vezetőedzőnk a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón több mindenre is kitért.

- Egészen jól kezdtük a mérkőzést. Addig, amíg nem kaptunk gólt, jól hajtottuk végre a feladatot. Nem voltunk elég céltudatosak, így nem tudtuk megszerezni a vezetést, de meg volt rá a lehetőségünk. Ezt követően a középpályáról érkeztek a passzok, sokszor elveszítettük a labdát, de a játékosok szépen hajtották végre a támadásokat, a kapufáknál mindig volt ember, ám az előző mérkőzésekhez hasonlóan az egyéni hibák most is elkísértek minket. Az Újpest végezte a dolgát, dinamikusak voltak. A kapott gól után meg kellett találni a ritmusunkat. Pár éve ismerem már Nebojsát, tudom, hogy ő is szereti a támadójátékot, ő is hatja a csapatát. A nagy hőmérséklet megnehezítette a dolgunkat, de ennek ellenére dinamikus mérkőzés volt. A második gólnál nem néztünk ki jól, könnyelműen elveszítettük a labdát a középpályán, a tizenhatos vonalánál stabilabbnak, határozottabbnak kellett volna lennünk. Voltak olyan játékosok, mint Böde, vagy Otigba, akik nem edzettek, de voltak betegek is például, Sternberg és Koch. Ennek ellenére erkölcsöt mutattunk, ebből a szempontból ez öröm, hogy így is tudtunk játszani. Tegnap Lovrencsics Gergő is megsérült, nehéz volt a csapatot így felállítani. Most örülök, hogy a következő hét már teljes hét lesz, így nyugodt körülmények között dolgozhatunk, és sokkal frissebb csapatot fogunk látni. Nebojsa számára ez egy kellemetlen dolog, hogy a 90. percben kiegyenlítettünk ellenük, volt lehetőségük a harmadik gólra, de nem jött össze. Szép szezont kívánok nekik is – mondta Doll.

Egy újságírói kérdésre, miszerint szükség van-e több igazolásra, vezetőedzőnk így válaszolt:

- Az igazolások nem függenek össze a hibákkal. Nagyobb játékosállományra lenne szükségünk, de természetesen bízunk azokban, akik itt vannak jelenleg. Ha valamelyikük megbetegszik vagy megsérül, akkor nagyon kevés választási lehetőségünk van. Tegnap Pedroso már részt vett az edzéséken, ő eddig szabadságon volt, tehát edzenie kell még. Kivárunk, előfordulhat, hogy még 2-3 embert igazolni fogunk.

Ezt követően a Ferencvárosban megforduló, már az Újpestet erősítő Nagy Dániel került szóba, valamint a magyar labdarúgó-csapatok átigazolási nehézségei.

- Nagy Dániel nagyon jó mérkőzést játszott, ő készítette elő az első gólt – folytatta Doll. - Azok, akik a volt csapatuk és edzőjük ellen játszanak, még több erőre kapnak. Ha a középpályán van üres területe, akkor azt jobban ki tudja. Gratulálok neki. Magyarországra olyan játékosok jönnek, akiknek a nagy bajnokságokban nincs lehetőségük játszani. Május 31-én kupadöntőt játszottunk, június 11-én ott voltunk már a Népligetben. Akiket szeretnénk szerződtetni, azok július 30-ig szerződés alatt állnak. Addig nem tudom, kik azok az új játékosok akik jönnek hozzánk. Azok, akik Törökországban, vagy Hollandiában játszanak, arra várnak, hogy kapnak-e egy komolyabb ajánlatot. Nagy Dániel se tudott talajt fogni Németországban, és így volt lehetőség visszahozni. Ugyanazzal próbálkozunk mi, edzők, hogy olyan játékosokat szerezzünk, akik a minőséget emelik, ehhez viszont szerencse kell. De jöttek jó játékosok hozzánk.