Nehézzé tettük

2017. július 16., vasárnap 19:43 | 1 éve 7 hónapja 4 napja 11 órája 50 perce
Thomas Doll értékelte a Puskás Akadémia elleni találkozót.
Nehézzé tettük

NB I-es labdarúgó-csapatunk 1-1-es döntetlent játszott a Puskás Akadémia ellen a bajnokságban. A találkozót követően Thomas Doll a következőképpen értékelte a látottakat.

- Ez nem volt egy jó meccs – kezdte Thomas Doll -, lehetett látni, hogy a csütörtöki mérkőzést követően valamelyest fáradt volt a csapat. Sok rossz döntést hoztak a játékosok, ennek az lehetett az oka, hogy fejben fáradtak voltak. A fiúk akartak, ez lehetett látni a mérkőzés előtt, de a félidőben is. Kevés volt az átütő erő bennünk, volt olyan játékos, akinek többet kellett volna mutatnia. Ez nem egy előnyös helyzet, amikor egy ilyen csütörtöki mérkőzést követően hátrányba kerülünk… A második félidőben igyekeztek a játékosok, de az utolsó harmadban ez kevés volt. Ezt követően arra is kellett figyelni a találkozó utolsó negyedórájában, hogy tíz emberrel ne veszítsük el ezt a találkozót. Arra kell ügyelnünk, hogy megint friss legyen a csapat. Egy picit lehet, hogy megtörte a fiúkat a csütörtöki, kétgólos előnyből elveszített meccs, lehet, hogy nem mindenki tudta ezt feldolgozni. Ezt a két pontot már nem tudjuk visszahozni, de mindent megteszünk a jövőben, hogy sikeresek legyünk.

Német szakvezetőnk Hajnal Tamás állapotáról is beszélt.

- Tamást elvitte a mentő a kórházba. Megkaptuk a visszajelzést, hogy szerencsére nincs baj. Ez a legfontosabb, és emiatt nagyon boldogok vagyunk. Abban reménykedünk, hogy nemsokára elkezdhet újra edzeni – árulta el Thomas Doll.

Thomas Doll Varga Rolandról is beszélt egy újságírói kérdést követően, de kiemelte: nem csak Rolandtól, az egész csapattól jó teljesítményt vár.

- Jelenleg Varga Rolandot „fegyverként” lehet használni. Ha megnézzük az utolsó szezonbeli mérkőzéseket, akkor sok mérkőzésen gólt szerzett. De persze, nem támaszkodhatunk csak Varga Roland szabadrúgásaira. Támadásban nagyobb átütőerő kell, ezekbe a szituációkba százszázalékos meggyőződéssel kell belemenni. De való igaz, úgy gondolom, hogy Varga Roland nagyon jó formában van – jelentette ki Thomas Doll.

Trénerünket legvégül a Puskás Akadémia betömörülő védekezéséről kérdezték.

- A Puskás Akadémia talán jobban örült az egy egynek, mint mi. Ahogy mondtam, mi ma a „lóerőket” nem tudtuk a pályára vinni. Az első félidőben eléggé türelmetlenek voltunk. Amikor bizonyos csapatok mélyebben védekeznek, akkor nem kell mélységi labdákkal indítanunk, hanem el kell kezdenünk kombinatívan játszani. Amikor gyors, kombinatív játékot játszunk, akkor valamelyik szélen egy az egy elleni szituációba kerülhetnek a játékosaink, ezt hiányoltam, ebből vártam volna többet, valamint azt, hogy a középpályásaink jobban vállalkozzanak. Úgy gondolom, hogy ma nem egy erős Puskás Akadémia ellen játszottunk, hanem magunknak nehezítettük meg a dolgunkat – zárta szavait a német szakvezető.