Övé a jövő!

2016. július 7., csütörtök 16:18 | 2 éve 7 hónapja 12 napja 33 perce
Tehetséges fiatal labdarúgónk, a 18. születésnapját nemrég ünneplő Csernik Kornél profi szerződést kötött a Ferencvárosi Torna Clubbal.
Övé a jövő!

Labdarúgó-csapatunk profi szerződést kötött tehetséges labdarúgójával, Csernik Kornéllal.

Csernik Kornél a 2016-os nyári felkészülés során mind a négy eddigi edzőmeccsünkön pályára lépett – sőt, a Cigánd ellen gólt is lőtt. Bátor, lendületes játékával a fiatal középpályás kiváló benyomást tett a szakmai stábra, így nem meglepő, hogy élete első profi szerződését is aláírhatta klubunkkal.

Csernik Kornél mindössze fél éve, 2016 telén került a Népligetbe: korábban a Pénzügyőrben, majd a Kelen SC-ben játszott. Utóbbi klubban tagja volt a strandfoci- és a futsal-csapatnak is. 2015 őszén játszott a 3-2-es Fradi-sikerrel zárult FTC–Kelen SC NB II-es futsal-meccsen.

Az elmúlt bő egy évben villámkarriert befutó Nagy Ádám óta a futsalos múlt mindenképpen remekül mutat egy fiatal labdarúgó önéletrajzában, de Kornél már azt is megmutatta, hogy a nagy pályán sem jön zavarba. Tavasszal, 17 évesen alapembere volt U19-es együttesünknek, és a felkészülés során a felnőttek között is jól mozgott.

Csernik Kornél néhány nappal ezelőtt töltötte be 18. születésnapját, felnőtté válásának egyik legszebb ajándéka a mostani szerződés.

Lisztes Krisztián – aki az utánpótlásunkat irányító Theo Schneider mellett koordinálja korosztályos együtteseinket - fradi.hu-nak adott interjújában így nyilatkozott Kornélról.

- Egy éve került a Fradihoz, korábban a Kelen SC-ben futballozott, ahol az édesapja edzőként dolgozott. Felnőtt bajnokságban szerepelt, és ez a javára szolgált: gyorsan gondolkodik, a termetéhez képest bátran, jól használja a testét a párharcokban. Thomaséknak az tetszett meg Kornélban, hogy bátran próbál kiemelkedni a csapatból. Nem csak úgy „elvan”, hanem a legjobb akar lenni. Nagyon sok fiatalt láttam az első csapatban korábban, aki megelégszik azzal, hogy játszik, csak az egyszerűt, a „tutit” passzolja, de ezzel nem lehet kiemelkedni. Németországban is az van a fiatalokban, hogy neked kell a legjobbnak lenni.

Csernik Kornél Cigándnak lőtt gólja 1.47-nél...NÉVJEGY
Név: Csernik Kornél
Születési idő, hely: 1998. július 2., Budapest
Poszt: középpályás
Nemzetiség: magyar
Korábbi klubjai: Pénzügyőr (2004-2007), Kelen SC (2007-2016)