Paks-FTC 1-3

2013. május 5., vasárnap 16:14 | 5 éve 9 hónapja 14 napja 13 perce
Csapatunk kétgólos győzelmet aratott a tolnai csapat otthonában.
Paks-FTC 1-3
Paks-FTC

A mérkőzést megelőzően

Csapatunk az NB I 26. fordulójában a Paks otthonába látogat. A mieink szakvezetőjének várakozásairól ITT olvashatnak.

Ricardo Moniz kijelölte a mai kezdőcsapatot, amelyben helyet kapott Martin Klein és Quenten Martinus is.

I. félidő

A mieink zöld-fehérben, a hazaiak tiszta zöldben léptek pályára, a mérkőzést csapatunk kezdte.

Leonardo csinált egy remek cselt, majd Bönig elé tálalt, aki gyanús körülmények között elesett a tizenhatoson belül, a játékvezető továbbot intett.

A paksiak is veszélyeztettek, előbb Bönig, majd Gyömbér mentett szépen a lőni készülő hazai támadó elől.

Egy hosszú előreívelés után Böde harcolt meg a labdáért a paksi kapussal, támadónk megnyerte a párharcot, és óriási ziccerben lőni készült, ám a játékvezető érthetetlen módon közbefújt.

Leonardo ment el remekül a jobbszélen, majd megpróbált visszapasszolni Józsinak, az egyik paksi védő azonban jól lépett közbe.

A 36. percben Böde szerezhetett volna kétszer is gólt: előbb Leonardo dolgozta ki számára a helyzetet, ekkor blokkolták lövését, majd Martinus beadása után törte el a labdát.

Tököli alakított ki magának lövőhelyzetet, majd 13 méterről tüzelt, Jova magabiztosan fogta a lapos kísérletet.

Leonardo harcolt ki egy szabadrúgást 18 méterre a kaputól. A labda mögé a sértett állt, és támadónk egy megpattanó lövéssel a kapuba is talált, így megszereztük a vezetést, 0-1.

A csapatok 1-0-s Fradi-vezetéssel mehettek a szünetre.

II. félidő

Csere nélkül folytatódott a mérkőzés. A játékrész első nagy helyzetét a Paks hagyta ki: Szabó fejelt nem sokkal a kapunk mellé egy szögletet követően.

A 60. percben Józsi beadását Gyömbér fejelte kapura, de a labda egy védőn lelassult, így Németh el tudta csípni. Nem sokkal később Bödét tüntették el a tizenhatoson belül, de a játékvezető teljesen érthetetlen módon kifelé fújt szabadrúgást...

A 67. percben szabadrúgáshoz jutottunk a kaputól 18 méterre. A paksiak a sorfallal bíbelődtek - a játékvezető nem jelezte, hogy sípszóra kell ellőni a labdát -, amikor Besic nemes egyszerűséggel a hálóba lőtte a labdát (0-2)! Micsoda észrevétel!

Itt az újabb Fradi-gól! Józsi György szögletét követően Klein fejelt a kimozduló Németh kapujába (0-3)!

A 77. percben Eppel lőtt a kaputól 14 méterre, de szerencsénkre a bal oldali kapufa "hárított". Tíz perccel később Jova védte Vayer, jobb felső felé tartó lövését.

A találkozó 88. percében Lázok szépített tizenegyesből (1-3).

A mérkőzés 3-1-gyes ferencvárosi győzelemmel ért véget.

NB I, 26. forduló
Paks-FTC 1-3 (0-1)
Paks: Németh – Szabó J., Éger, Fiola, Heffler T. - Sifter, Báló (Könyves, 54.) – Lázok, Eppel, Bartha (Kovács G., 68.) - Tököli (Vayer, 80.)
FTC: Jova – Alempijevic, Klein, Besic, Bönig – Gyömbér, Józsi (Holman, 90.) – Somalia, Leonardo (Cukic, 64.), Martinus (Orosz, 83.) - Böde
Sárga: Bönig (6.), Heffler T. (28.), Alempijevic (41.), Szabó J. (44.), Leonardo (54.), Sifter (64.), Somalia (75.), Tököli (76.), Cukic (79.)
G.: Lázok (88., 11-esből) ill. Leonardo (45.), Besic (67.), Klein (73.)