Pápa-FTC 0-3

2013. március 3., vasárnap 14:02 | 5 éve 10 hónapja 12 napja 22 órája 41 perce
Csapatunk háromgólos sikert aratott a tavaszi idénynyitón.
Pápa-FTC 0-3
Lombard Pápa-FTC

A mérkőzést megelőzően

Csapatunk a Lombard Pápa otthonában kezdi meg a tavaszi szezont. A mieink a bajnokit megelőzően a Ligakupa középdöntőjének első mérkőzésén már megmérkőztek egymással, akkor a mieink 3-1-re nyertek.

Ricardo Moniz kijelölte kezdőcsapatát, amelyben az új igazolások közül Fell, Aborah, valamint Martinus is helyet kapott.

I. félidő

A mieink zöld-fehérben, a hazaiak sárga-feketében lépnek pályára. A mérkőzést a pápai csapat kezdte.

A kezdésre a teljes vendégszektor megtelt, a mieink igazi meccshangulatot csempésztek a pápai stadionba.

Rögtön az első másodpercekben Jenner ment el a jobb oldalon, beadásáról Böde ugyan lemaradt, de a felpördülő labdát Cukic kapura fejelte - Szűcs a helyén volt. Az 5. percben Jenner lőtt a jobb felső felé szabadrúgásból, de Szűcs ismét védeni tudott.

Az ellentámadásból nagy pápai helyzet: Tóth Bence szabadrúgását Arsic fejelte a jobb alsó felé, Jova hatalmas bravúrral védett. A kipattanót Maric a kapufára rúgta...

Kapusunkat később is megdolgoztatták: előbb Arsic szitáló, majd Tóth pattogó lövését kellett hárítania.

A 13. percben egy védelmi hibát követően Maric került lövőhelyzetbe, 17 méterről megeresztett kísérletét Jova szögletre ütötte.

A 17. percben egy gyors ellentámadást vezetünk, a tizenhatos előtt Aborah ugratta ki Bödét, aki azonban nem tudta átfűzni védőjét, a labda Nagy Sándorról a tizenhatos sarka felé gurult, így Jenner kapásból csodálatosan a bal felsőbe tekert (0-1)!

A 23. percben Sváb csapta be egy laza bokacsellel védőjét, majd gyönyörű ívben tálalt középre. A hosszún Martinus okosan a középen érkező Aborához fejelte vissza a labdát, aki Szűcs mozgásával ellentétesen a bal alsóba helyezett (0-2)!

A 34. percben Besic szúrt rá a kapura egy erősen pattogó labdát egy szögletet követően - Szűcs vetődve, bravúrral hárított.

Maric a 37. percben a mérkőzés során már másodszor köt bele Aborába, ám most valamelyik ázsiai küzdősport harcosát idézve le is terítette - sárgát kapott érte.

A 40. percben Böde nyargalt el a jobb oldalon, Tóth Bence csúnyán alárúgott - utólag sárgát kapott -, támadónk elesett, de lendületből felállt, harcolt tovább, középre tálalt, ahol Jenner centikkel maradt le a labdáról, míg Sváb sajnos nem találta el jól - de így is nagy helyzet volt.

Az első félidőre kétgólos előnnyel vonulhatott csapatunk.

II. félidő

A szünetben csak a hazaiak cseréltek.

A második félidő első nagy helyzete a Pápa előtt adódott: Maric ugratta ki Lagatort, de Jova hatalmas bravúrral védett.

A Perutz Stadion négy kandeláberei közül kettő nem gyulladt ki, így az idő előrehaladtával egyre nagyobb félhomályban játszanak a csapatok.

Az 58. percben Böde csúsztatott meg középen egy labdát egy jobb oldali szögletet követően, a hosszún érkező Gyömbér pedig kis híján a hálóba lőtte a játékszert.

Nem sokkal később Cukic cselezte magát lövőhelyzetbe, majd a bal felső felé lőtt, de Szűcs szögletre mentett.

A mérkőzés előrehaladtával előbb Hakolát, majd Oroszt küldte be csereként.

A 81. percben Orosz ívelt be a tizenhatoson belülre balról, pont Böde felé, aki már kissé kisodródva kapásból a bal alsó mellé lőtt.

A 83. minutumban Hakola remek keresztlabdáját követően Jenner csapta be a jobb oldalon védőjét, Böde fejére tálalt, aki 5 méterről Szűcs kapujába fejelt (0-3)!

Az utolsó percekre saját nevelésű játékosunk, Csilus Tamás is debütált az NB I-ben.

Vége a mérkőzésnek, csapatunk 3-0-ra győzött!NB I, 18. forduló
Lombard Pápa-FTC 0-3 (0-2)
Lombard Pápa: Szűcs L. - Nagy S., Dlusztus, Balogh B., Présinger - Tajthy, Arsic (Beliczky, 64.) - Quintero (Szolga, 72.), Maric, Tóth B. - Griffiths (Lagator, 46.)
FTC: Jova - Fell, Besic, Gyömbér, Sváb - Aborah (Hakola, 68.), Józsi, Cukic - Jenner (Csillus, 88.), Böde, Martinus (Orosz, 79.)
Sárga: Arsic (14.), Maric (37.), Martinus (40.), Tóth B. (41.), Balogh B. (47.), Aborah (59.)
G.: Jenner (17.), Aborah (23.), Böde (83.)

TABELLA