Pápa-FTC 4-2

2013. március 6., szerda 14:12 | 5 éve 11 hónapja 13 napja 1 órája 44 perce
Csapatunk a hosszabbítás után harcolta ki az elődöntőbe való kerülést a Ligakupában.
Pápa-FTC 4-2

A mérkőzést megelőzően

Labdarúgó-csapatunk ma délután ismét a Lombard Pápa otthonába látogat, ezúttal a Ligakupa negyeddöntőjének visszavágójára. A mieink az első mérkőzésen 3-1-es győzelmet arattak, így kétgólos előnyből várják a második találkozót.

Ricardo Moniz vezetőedző többek között Batik Bencét, Juha Hakolát és Milan Pericet is a kezdőcsapatba nevezte.

I. félidő

A mieink zöld-fehérben, a hazaiak sárga-feketében léptek pályára. A mérkőzést csapatunk kezdte.

Az első percekben nem alakult ki nagyobb helyzet, mindössze Arsic távoli, veszélytelen lövését lehetett feljegyezni.

A mérkőzés eddigi legszebb pillanatai: a 16. percben gyönyörűen eldugtuk a labdát az ellenfél elől, majd nem sokkal később Hakola csapott be 3-4 védőt cseleivel.

A 20. percben Hakola végzett el balról egy szabadrúgást, a kaputól nagyjából 22-23 méterre. Beadása több támadónk előtt is elsiklott, végül egy hazai védőről szögletre pattant a labda. Nem sokkal később egy lecsorgó labdát Aborah lőtt másfél méterrel a kapu fölé 18 méterről.

Kevés a helyzet, de a hangulat ettől még felfokozott a pályán. Mindezt jól mutatja, hogy korábbi játékosunkat, a Lombard Pápa jelenlegi edzőjét, Zsivóczky Gyulát a játékvezetőnek nyugtatnia kellett az oldalvonalnál egy kétes szituációnál.

A 30. percben Arsic tört be a tizenhatosunkon belülre, egy pillanatig úgy tűnt, hogy elveszíti a labdát, de Jováról kipattant lövése visszakerült hozzá, így balról, az ötös sarkáról a kapunkba lőtt (1-0). Összesítésben jelenleg 3-2-re vezetünk, tehát még továbbjutásra állunk.

A 34. percben Lagator szánta el magát lövésre a kaputól 22 méterre, kísérlete a felső kapufán csattant, majd a labda elhagyta a játékteret...

Egy perccel később szögletet végezhettünk el, amit követően Peric a hosszú felé továbbította a labdát, de az ötösnél érkező Gyömbér kiszorított szituációban már csak a kapu mellé tudta fejelni a játékszert.

A 36. percben Martinus lőtt szabadrúgásból, 24 méterről, jobbról a jobb felső mellé.

A 41. percben a mieink végezhettek el egy szabadrúgást az ellenfél kapuja előtt, de a hazaiak hamar megszerezték a labdát, és egy ellentámadás végén pillanatok alatt helyzetbe hozták Arsicot. A már egy gólt jegyző középpályás ziccerben Jova kapuja mellé emelt.

A szünetre egygólos előnnyel vonulhatott a pápai csapat.

II. félidő

A félidőben Jenner és Böde álltak be a csapatunkba. Rögtön az első másodpercekben Böde indította remekül Martinust, aki ziccerben, egy védő szorításában a kapu bal alsó sarka mellé lőtt.

Az 53. percben Sváb Dániel tört be a tizenhatoson belülre, majd bolondított meg két védőt a bal oldalon - egyik ellenfelét kétszer is áthámozta -, majd Bödét hozta kihagyhatatlan, százszázalékos helyzetbe. Támadónknak csak a kapu közepébe kellett belsőznie, 1-1! Összesítésben 4-2 az állás a javunkra.

A 60. percben Tóth Bence lőtt 21 méterről a bal felső mellé - nem sokat tévedett.

A 64. percben több védőnkön is átszállt egy megpattanó keresztlabda, amire Szabó Ottó csapott le a tizenhatoson belül, majd senkitől sem zavartatva kapásból Jova kapujába lőtt laposan (2-1). Összesítésben 4-3-ra vezetünk.

A 68. percben egy lövésnél nem természetes helyzetben érte az egyik hazai védő kezét a labda - a játékvezető továbbot intett.

A 73. percben Böde küzdötte magát lövőhelyzetbe, 17 méterről tüzelt is, de bivalyerős kísérletét Markek ki tudta ütni a mezőnybe.

Három perccel később Böde fejelt kapura egy bal oldali beadást, de Markek ismét hárítani tudott.

Egy nagy kavarodást követően Cukic lőtt kapásból nem sokkal a bal oldali kapufa mellé egy lecsorgó labdát.

A 88. percben Lagator lőtt távolról, életerős kísérlete a kapufán csattant, a kipattanót az egyedül érkező Orozco a kapuba fejelte, (3-1). Összesítésben az állás 4-4, tehát jelenleg hosszabbítás következik a lefújást követően.

A 91. percben hatalmas lehetőség csapatunk előtt... Cukic keresztlabdáját Aborah vette le a hosszún, lövése a felső kapufát is érintve hagyta el a játékteret... Nem sokkal később Gyömbér lőtt 18 méterről a kapu fölé.

Vége a rendes játékidőnek, következhet a kétszer 15 perces hosszabbítás.

Hosszabbítás - I. félidő

A 92. percben egy remek beadást Böde fejelt középre, a léc alá, de Markek szögletre mentett.

Két perccel később Martinus lódult meg a jobb oldalon, középre lőtt, ahol Cukic érkezett és a hálóba lőtt, 3-2! Összesítésben 5-4-re vezetünk!

A gólt követően Zsivóczky Gyulát elküldték a hazai kispadtól.

A 105. percben Böde fejelt a bal kapufa irányába, Markek bravúrral szögletre mentett.

Hosszabbítás - II. félidő

A 109. percben Jenner végzett el egy szabadrúgást a kaputól 32 méterre. Labdája a léc alá csapódott, de Markek ismét védeni tudott.

Nem sokkal ismét Jenner veszélyeztetett, ismét szabadrúgásból, de ezúttal a kapu fölé lőtt.

A 117. percben egy szabálytalanságot követően Besic megkapta második sárga lapját, így kiállították.

A 118. percben Szabó Ottó szabadrúgásból szépített, 4-2.

Több gól nem született, 4-2 lett a vége. Összesítésben a csapatok 5-5-re zártak, de idegenben lőtt több góllal a mieink jutottak tovább a Ligakupa elődöntőjébe.


Ligakupa, negyeddöntő, visszavágó
Lombard Pápa-FTC 4-2 (1-0)
Lombard: Markek - Nagy S., Tóth G., Orozco, Németh M. - Quintero (Jasaveric, 67.), Tóth B. (Tajthy, 75.), Arsic, Szabó O. - Lagator, Beliczky (Griffiths, 63.)
FTC: Jova - Batik, Besic, Fell, Sváb - Gyömbér, Józsi (Cukic, 78.) - Hakola (Jenner, 46.), Aborah, Martinus - Peric (Böde, 46.)
Sárga: Tóth G. (59.), Besic (61., 117.), Németh M. (98.), Arsic (102.)
Piros: Besic (117.)
G.: Arsic (30.), Orozco (64.), Lagator (88.), Szabó O. (118.) ill. Böde (53.), Cukic (94.)