Radó a Fradiban!

2015. július 13., hétfő 15:48 | 3 éve 7 hónapja 6 napja -1 órája 39 perce
Labdarúgó-csapatunk szerződtette a Haladás utánpótlás-válogatott támadóját, Radó Andrást - VINE-videó.
Radó a Fradiban!

A Ferencvárosi Torna Club mindenben megállapodott a Haladással, valamint Radó Andrással, így hivatalossá vált, hogy a 21 esztendős játékos a Fradiban folytatja pályafutását.

Cristian Ramírez, Leandro de Almeida, Stanislav Sesták és Haraszti Zsolt szerződtetése után Radó András a mieink ötödik nyári igazolása.


Bemutatás

Radó András 1993. szeptember 9-én, Pápán született. A labdarúgást is itt, a Lombard Pápánál kezdte, egészen 15 éves koráig a Veszprém megyei egyesületnél fejlődött. 2008-ban azonban a Szombathelyi Haladáshoz igazolt, ahol három év után, mindössze 18 esztendősen már be is mutatkozhatott az élvonalban.

Gyorsaságával, robbanékonyságával és agilis mozgásával azonnal felhívta magára a figyelmet, első idényében 12 mérkőzésen játszott, két gólt lőtt, emellett nyolc gólpasszt is kiosztott.

Radó egyik remek gólja - a Honvéd ellen...

Fejlődése töretlen maradt, a 2012/13-as szezonban már végig alapember volt a Haliban. Huszonhét mérkőzésen játszott – ebből 26-szor kezdett -, hét góljával és hét gólpasszával pedig már 19 évesen az NB I egyik kiemelkedő támadója volt.

Az igazi berobbanás azonban a következő évben várt rá. Szinte nem volt olyan forduló, amelyben ne kellett volna kiemelni a fiatal játékos teljesítményét. Tizennégy góljával és tizenegy aszisztjával hatodik helyhez segítette a Haladást. A szombathelyieknél házi gólkirály lett, de összesítésben sem kellett szégyenkeznie, hiszen a bajnokság negyedik legjobb góllövője volt. Ebben az évben a Hivatásos Labdarúgók Szervezete az NB I legjobb 21 éven aluli labdarúgójának választotta.

Az olasz Internek is lőtt már pazar gólt...

Egy sérülés miatt tavaly ősszel egy ideig nem sikerült folytatnia remek menetelését, de tavasszal bebizonyította, hogy tudása cseppet sem kopott meg. A bajnokság utolsó harmadára visszanyerte korábbi remek formáját, rúgott hat gólt, adott négy gólpasszt, ezzel hatalmas segítséget nyújtott a Haladásnak, hogy bennmaradjon az élvonalban.

Radó az U19-es és az U21-es válogatottnak is tagja volt, sőt, már a felnőtt nemzeti csapat keretébe is meghívták.

Névjegy
Név: Radó András
Poszt: támadó
Születési idő, hely: 1993. szeptember 9., Pápa
Korábbi klubjai: Lombard Pápa (2003-08), Szombathelyi Haladás (2008-2015), FTC (2015- )