Rebrov: „Jobban kellett volna figyelniük a bíróknak a játékosok testi épségére”

2018. december 16., vasárnap 23:13 | 1 hónapja 1 napja 5 órája 13 perce
Vezetőedzőnk, Sergei Rebrov a MOL Vidi elleni mérkőzés után gratulálunk ellenfelünknek a győzelemhez, de kifejezte, elégedetlen volt a bíráskodással.
Rebrov: „Jobban kellett volna figyelniük a bíróknak a játékosok testi épségére”

- Sok helyzetet és gólokat láthattak a szurkolók. Úgy érzem, a bíró elvesztette a meccset, kiengedte a kezéből. Igen, adott két sárga lapot, de két játékost is elvesztettünk, ez befolyásolta a játékunkat! Gratulálok a Vidinek, megérdemelte a győzelmet, mert egy nehéz mérkőzés után csak két nap pihenője volt. Amikor hátrányba kerültünk, utána elkezdtük a kezünkbe venni az irányítást, nem csak kontráztunk. Öt pont előnnyel vonulunk a szünetre, felkészülünk és erősek leszünk a szezon folytatására.

Rengeteg kemény összecsapás volt a mérkőzésen, olykor a durvaság határát is súrolta néhány belépő, Rebrov erről is elmondta a véleményét.

- Amint említettem, a bíróknak kellett volna kontrollálniuk a találkozót. Kiesett két játékosom, és főleg a másodiknál úgy érzem, piros lapot kellett volna adni, már nem volt játékban és a pályán sem a labda, az alapvonali bíró is a közelben volt. Nem értem, a bírók miért nem mernek sokszor piros lapot adni. Fontos találkozó volt ez mindkét csapatnak, sok volt az összecsapás, de nem szabad túlzásokba esni. Jobban kellett volna figyelniük a játékosok testi épségére.

Vezetőedzőnk az őszi szezon értékelése mellett kitért arra is, mik a legfontosabb feladatok a téli felkészülési időszakban.

- Jól teljesítettünk az elmúlt időszakban. Látom a játékosokon, hogy akarnak fejlődni, nemcsak taktikailag, mentálisan is. Jött egy váltás a szezon során, én másképp dolgozom, ehhez hozzá kell szokniuk. Nem úgy történik ez, hogy idejövök és azt mondom: „Ezt kell játszani!”, az pedig rögtön működik is. Kell egy alapozás, hogy mindent átbeszéljünk. A felkészülési időszak során meg kell néznünk, kik azok, akik alkalmasak, kik tudnak végigjátszani kilencven percet koncentráltan, és kik azok, akik nem, de abszolút bizakodó vagyok. Úgy látom, érvényesül az akaratom, hajlandóak keményen küzdeni a játékosaim. Azt viszont láttuk, hogy vannak még problémáink. Ma öt támadó szellemű futballista volt a kispadon, Lovrencsics Gergő és Marcel Heister helyén nincs pótlásom, ezt meg kell oldanunk a télen. A filozófiám szerint két vagy több játékos kell egy posztra, fontos, hogy motiváltak legyenek a labdarúgóim és meglegyen a kellő konkurencia.