Révkomáromban a suliprogram

2017. május 19., péntek 10:30 | 1 éve 1 hónapja 3 napja 18 órája 4 perce
Közel 2 éves a Fradi Suli Program, amellyel száz iskola nagyjából 20 ezer diákjához jutott el már a Fradi. Az FSP egyszer már átlépte az országhatárt, most ismét egy felvidéki település, Révkomárom volt a célállomás. A városi sportcsarnokban több iskolából gyűltek össze a gyerekek, akik nagy lelkesedéssel fogadták a Fradi sportolóit, Szucsánszki Zitát, Varga Dánielt és Kleinheisler Lászlót.
Révkomáromban a suliprogram

Mogyorósi Péter, a Fradi munkatársa, a műsor vezetője rögtön a rendezvény elején játékos, vidám atmoszférát teremtett, amivel megalapozta az esemény felhőtlen hangulatát, majd bemutatta a Ferencvárost, és elmagyarázta, hogy fradistának lenni életérzés. A Fradi egy hatalmas család, egy csodálatos közösség. Mogyi Szucsánszki Zitának tette fel első kérdéseit, aki elmondta, hogy a fejlődéshez és az eredmények eléréséhez milyen fontos a tanulás. Zita után Kleinheisler László válaszolt a kérdésekre. Bevallotta, hogy nem tartozott a kitűnő tanulók közé, de elismeri, hogy a sport mellett ezen a területen is a tökéletességre kell törekedni. Végül Varga Dániel kijelentette, hogy a vízilabdások között sikk a tanulás, hiszen nem elég kizárólag a sportba fektetni az energiát, hanem a szellemi értékek is ugyanolyan fontosak.

Kvízjátékok, dedikálások tarkították a programot, melyet a gyerekek nagyon élveztek. Kulcstartót, Fradi sálat, Fradi órarendet, Fradi évkönyvet nyerhettek, és a sztárokkal készített közös fotókkal gazdagodtak.

Komáromban vízilabdázom, és két éve vagyok Fradi szurkoló – mondta a 13 éves Szűcs Máté. – Örültem a mai rendezvénynek, főleg, hogy Varga Dániel és Kleinheisler László is eljött. Nagyon tetszett a kvízjáték és az ajándékok, és nagy öröm, hogy a sportolók dedikáltak nekünk. Azt gondolom, sokan lesznek fradisták a rendezvény hatására. A fradizmusom segít a sportteljesítményem növelésében is, hiszen egyszer szeretnék én is a Fradiban vízilabdázni.

A gyerekek között voltak, akik most ismerkedtek a fradizmussal, de akadtak bő számmal olyanok is, akiknek már rég zöld-fehér a szívük.

A felvidéki fradista feliratú pólót 3 éve hordom, de születésem óta Fradi drukker vagyok – mondta a 11 éves Tuska Gergő. – Nagyon örültem ennek a rendezvénynek, hiszen egész életemben arra vágytam, hogy itt, ahol élek, felbukkanjon a Fradi, hogy végre találkozhassak velük! Most hihetetlenül boldog vagyok! A kvízjáték szuper volt, és a végén a közös fotózás, majd a dedikálás is nagyon megfogott. Valójában a rendezvény minden része érdekes és jó volt. Kosarazom, de mellette szeretem a focit és a hokit is. A Fradi kéziseinek is drukkolok. A tévében követem őket, mert sajnos nem tudok eljutni mérkőzésekre. Egyszer voltam eddig meccsen, a Ferencváros–Diósgyőr futballmérkőzésen, úgy 2-3 évvel ezelőtt. Bízom benne, hogy hamarosan ismét eljutok majd egy meccsre.

Az eseményen nem csak a gyerekek érezték felszabadultan magukat, hanem a tanárok arcán is kivehető volt, örömmel vesznek részt a közös programon.

Az igazgató tájékoztatta a pedagógusokat és a gyerekeket, hogy részt tudunk venni egy ilyen rendezvényen, és szívesen tettünk eleget a meghívásnak – említette meg Nagy Erika testnevelő tanár. – Nagyon jó program volt, örülök, hogy a gyerekeket bevonták a műsorba a kérdésekkel. Úgy gondolom, hogy sok kis szurkolót szerzett ma a Ferencváros magának és a mi iskolánkban is van egy-két nagyon jó focista, akik nagyon örültek neki, hogy találkozhattak nem csak a Fradi futballistájával, Kleinheisler Lászlóval, hanem más sportágak képviselőjével is. Úgy láttam, hogy nagy hatással voltak rájuk. Tornaszakos tanárként én minden sportágat szeretek. Örülök nagyon, hogy Budapesten lesz az úszó világbajnokság, már jegyeket is néztem rá. Győrben a kézilabda bajnokság keretében voltam már Fradi meccsen, és a televízióban is nyomon követem a Fradi-mérkőzéseket. Én és a férjem is Fradi-drukkerek vagyunk.

Öröm volt nézni, ahogy a gyerekek gyűjtögették a sztárok aláírásait, és szaladtak tovább egy közös képért.

Nagyon tetszett a mai rendezvény, örülök, hogy ilyen híres sportolókkal személyesen is találkozhattam, és még fotót is készíthettem velük – nyilatkozta izgatottan a 16 éves Bese Zsóka. – Ez egy örök élmény marad nekem. Eddig csak a televízió képernyőjén láthattam őket, most nagyon feldobott, hogy megszólíthattam a sportolókat személyesen is. A focit nagyon szeretem. A világbajnokságot és az Eb-t mindig figyeltem, de most már a Fradi csapatát is követni fogom.

A Fradi Suli Program sok gyermeket érintett meg, elültetve bennük a fradizmus csíráit.

Nem vagyok Ferencváros-drukker, de a mai program után már szimpatikus lett nekem a Fradi – fogalmazta meg gondolatait a 12 éves Bucsek Szintia. – Legközelebb, ha a tévében látni fogom a Ferencvárost, akkor nekik fogok drukkolni. Nagyon örülök, hogy a játékosokat személyesen is láthattam, és nagyon tetszett a Fradi-sas is!

A kvízjáték kérdéseire helyesen válaszoló gyerekek, ha lehet, még boldogabban élték meg az önmagában is nagyszerű hangulatú rendezvényt.

Nyertem a kvízjátékon – mondta boldogan a 11 éves Vörös Bence. – Meg tudtam mondani, hogy hány olimpiai aranyérmet szerzett a Fradi. Könnyű dolgom volt, mert ez a levetített kisfilmben is elhangzott. Két éve a Fradinak szurkolok, és a kedvenc sportágam a labdarúgás. Nagyon jó volt a mai program. A kvízjáték volt a kedvencem, de a Fradi-sas is nagyon tetszett.

A tanárok számára sem csak egy kötelező feladat volt a rendezvényen való részvétel, ők is pozitív élményekkel tértek haza az eseményről. Örömmel tapasztalhatták, hogy a Fradi Suli Program nem csak a sportot, hanem a tanulást is népszerűsíti a gyerekek körében.

Felhívást kaptunk Komárom város hivatalából, hogy a Fradi érkezik hozzánk, és lehetőségünk van részt venni ezen a rendezvényen – fogalmazott lelkesen Pfeiferlik Annamária tanárnő. – Én már személyesen is érdeklődtem a honlapon, és azt a választ kaptam, hogy a város megajándékoz minket ezzel a lehetőséggel. A férjem nagyon nagy Fradi-drukker, így nagyon örültünk, hogy itt lehettünk. Nagyon örülök, hogy a sport mellett, a tanulás fontosságát is kiemelték, így most már nem csak mi mondjuk, hanem mástól is hallották a gyerekek. Nagyon fontos, hogy ez a rendezvény elültetheti bennük a Fradi szeretetet. A pozitív példa nagyon fontos a mai világban.

A révkomáromi Fradi Suli Program képgalériáját hivatalos Facebook-oldalunkon, ITT tekintheti meg.