Ricardo, számokban

2013. július 2., kedd 17:56 | 5 éve 7 hónapja 18 napja 12 órája 19 perce
10 érdekes adat holland szakvezetőnkről, Ricardo Monizról.
Ricardo, számokban

Ricardo Aloysius Frederik Moniz – trénerünket ezen a néven anyakönyvezték szülei.

1964. június 17-én született - ezen a napon kezdődött el a spanyolországi Európa-bajnokság, amin a magyar válogatott a harmadik helyen zárt, míg Hollandia a torna meglepetéseként a nyolcaddöntőben kiesett Luxemburggal szemben.

Ricardo Moniz születésének időpontjában a Billboard Magazin TOP 100-as listáját Bobby Vinton, „There! I’ve Said It Again!”, azaz „Újra mondom!” című slágere vezette.3 - Ricardo Moniz eddigi edzői pályafutása során három trófeát nyert. Egy Osztrák Kupát, egy osztrák bajnoki címet és egy magyar Ligakupa-győzelmet tudhat a magáénak.

5- Holland szakvezetőnk eddig ennyi földrészen dolgozott. Európa adja magát, de a Red Bull akadémia rendszerének köszönhetően volt edző az Egyesült Államokban, Brazilliában, valamint Ghánában, de kipróbálhatta magát edzői pályája elején Ázsiában, az Egyesült Arab Emirátusokban is.

7 – Eddig ez volt a leghosszabb veretlenségi sorozatunk szakvezetőnkkel, ez azonban két alkalommal is sikerült. Először a 6. és a 12. forduló, másodszor a 16. és a 23. forduló között maradt veretlen csapatunk az irányítása alatt.

17 év, 9 hónap, 26 nap – ennyi idős volt Csilus Tamás, amikor Ricardo Moniz bevetette az élvonalban. Ezzel ő a második legfiatalabb játékos, akit edzői karrierje során holland edzőnk bedobott a „mélyvízbe”.

39 – Védekező játékos létére trénerünk ennyi gólt lőtt játékosként. A legtöbb találatot (3 év alatt 13 gól) pályafutása elején, az FC Eindhoven színeiben lőtte.

273 – Moniz összesen ennyi mérkőzést játszott profiként. A legtöbb találkozót, összesen 95-öt a HFC Haarlem csapatában töltötte.

315 – Ennyi napja dolgozik a Ferencvárosi Torna Club élén Ricardo Moniz - és szerencsére, még nincs vége...