Rudasra emlékezünk

2019. február 11., hétfő 6:00 | 8 napja 11 órája 59 perce
Három éve hunyt el a Ferencvárosi Torna Club és a magyar labdarúgás ikonikus alakja, Rudas Ferenc.
Rudasra emlékezünk

Egykori remek játékosunk 1921-ben, Ruck Ferenc néven született Budapesten. Fiatal korában a Törekvésben futballozott, ám 17 évesen a Ferencvárosba igazolt, és attól a pillanattól kezdve megpecsételődött a sorsa.

Tizenhat éven keresztül szolgálta szeretett klubját labdarúgóként. Utóbbit fontos kiemelni, hiszen Feri bácsi Fradizmusa nem zárult le labdarúgó-karrierje befejezésével. Sőt, további 62 éven át, egészen haláláig hűséges szolgálója volt egyesületünknek.

Megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét, a Magyar Fair Play díj életmű kitüntetését, és Budapest díszpolgárának is megválasztották.

Rudas Ferenc a Fradiban 367 alkalommal szerepelt, a mieinkkel bajnok, háromszoros Magyar Kupa-győztes lett. A válogatottban 23-szor játszott, általános vélemény volt, hogy ha nincs súlyos sérülése, az Aranycsapatnak is tagja lehetett volna.

Rudas Ferenc az ÉDOSZ- és a Kinizsi-korszakban is kitartott klubunk mellett. Fradizmusával minden szurkolónknak, hűségével, odaadásával, hazaszeretetével minden magyar embernek példát mutatott.

2016. február 11-én, kilencvennégy éves korában távozott közülünk Rudas Ferenc, aki egész életét a Ferencvárosnak szentelte. Egykori játékosunk kizárólag a Fradiban futballozott.

Emlékét szívünkben örökké megőrizzük.