Születésnapos Fradi-legendákat köszöntött a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubja

2018. december 17., hétfő 19:38 | 1 hónapja 8 órája 35 perce
A Magyar Olimpiai Bajnokok Klubja hétfői rendezvényén köszöntötte a 75 éves Szűcs Lajost és Hesz Mihályt, valamint a 65 éves Magyar Zoltánt.
Születésnapos Fradi-legendákat köszöntött a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubja

2018 decembere különleges hónap a Ferencvárosi Torna Club életében: a sors úgy hozta, hogy a Fradi három olimpiai bajnok legendája is kerek évfordulót ünnepelhetett. Szűcs Lajos labdarúgó és Hesz Mihály kajakos 75., míg a friss Prima Primissima díjas Magyar Zoltán tornász 65. életévét töltötte be ebben a hónapban.

A jubileumi születésnapokról a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubja is megemlékezett soron következő összejövetelén, a Nagy Béla Hagyományőrző Egyesület Bécsi utcai rendezvénytermében. A műtétje után lábadozó Szűcs Lajos nem tudott személyesen jelen lenni a rendezvényen, ám telefonos bejelentkezésével ő nyitotta meg az eseményt:

„Sajnos a betegségem nem adott rá módot, hogy el tudjak látogatni közétek, de nagyon örülök neki, hogy gondoltatok rám, és a technika segítségével nem csak lélekben, de egy kicsit fizikai valómban is jelen vagyok. Köszönöm minden egybegyűltnek, a korábbi társaknak, és a barátaimnak is, hogy nem felejtettek el” – mondta el bejelentkezésében az olimpiai bajnok korábbi labdarúgó.

Magyar Zoltán és Hesz Mihály viszont ott voltak a rendezvényen, így Bácskai János ferencvárosi polgármesternek, Nyíri Zoltánnak, az FTC ügyvezető alelnökének, valamint a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubja nevében Fábián Lászlónak személyesen is volt lehetősége köszönteni a két legendát. Rajtuk kívül Magyar Zoltánt a Magyar Torna Szövetség főtitkára, Altorjai Sándor, míg Hesz Mihályt korábbi versenyzőtársa, Wichmann Tamás köszöntötte.

„Kevesen tudják, hogy Zolival egy iskolába jártunk, így a „Magyar Zoltán-jelenség” nekem nyolcéves korom óta benne van az életemben. Próbáltak minket már az iskolában a tornaszerek felé terelni, ez Zolinak bejött, én inkább egy másik sportágat választottam. Nagyon büszke vagyok, hogy most itt lehetek, és az FTC vezetése nevében köszönthetem a kétszeres olimpiai bajnok Magyar Zoltánt” – mondta Nyíri Zoltán.

„Nem kevésbé megtisztelő feladat Hesz Mihály üdvözlése” – folytatta az ügyvezető alelnök az olimpiai bajnok kajakos 1968-as győztes futama eredeti felvételeinek közös megtekintése után. „Sokszor láttam már ezeket a felvételeket, és hiába tudjuk mind, mi lett a végeredmény, azért ilyenkor mindig izgalomba jövünk. Elképesztő tehetség és erő, ami jellemezte pályafutása során, ez pedig egész életében elkísérte, mindig hihetetlen erős, karakán módon állt ki magáért és az igazáért. Ez az FTC-nek is egy fontos pillére, ami sokaknak például szolgálhat.”

„Mindig ki kell emelnem, ha nyilvánosan szólok az eredményeimről, hogy ezt a sikeres pályafutást nem egyedül, hanem edzőmmel, Vigh Lászlóval, és Sivadó Jánossal közösen raktam össze. Nagyon kemény ember volt, rengeteget edzettünk, de mindig azt mondom, semmi baj, ha meghalunk, én leszek az ő edzője az idők végezetéig… Kicsit megrázó volt belegondolnom abba, hogy 65 éves vagyok, a lelkem mélyén még fiatalnak érzem magam, de a személyi igazolvány már mást mutat. Ez abban is megnyilvánul, hogy tegnap visszaadtam egy buszjegyet a feleségemnek, mondtam neki, hogy ezután már nem lesz szükségem rá. Köszönöm mindenkinek, aki megjelent, és megemlékezett rólunk!” – mondta beszédében Magyar Zoltán.

„Alapvetően váci vagyok, mégis nagyon sokat köszönhetek a Ferencvárosnak. Vácott és környékén nagyon nagy becsben tartották a Fradit, és én is büszke vagyok rá, hogy legnagyobb sikereimet zöld-fehér színekben értem el. Nagyon boldog vagyok amiatt is, hogy jelenleg is újra működik az FTC kajak-kenu szakosztálya, ráadásul egyre nagyobb sikereket ér el. Rengeteg emléket köszönhetek a Fradinak, amikor olimpiai bajnok lettem, egész Vác engem ünnepelt, és senki nem feledkezett meg róla, hogy a Ferencvárosban kajakoztam. Remélem, a jövőben lesznek fradista színekben követőim, nagyon sok sikert kívánok az egyesületnek a jövőben” – zárta a beszédek sorát a másik ünnepelt, Hesz Mihály.