Tamás jobban van!

2017. július 17., hétfő 9:55 | 10 hónapja 5 napja 19 órája 32 perce
Középpályásunk, a Puskás Akadémia ellen megsérült Hajnal Tamás állapotáról az FTC egészségügyi stábjának vezetője, dr. Pánics Gergely adott tájékoztatást.
Tamás jobban van!

Lovrencsics Gergő kupadöntőbeli sérülése után szombaton, a Puskás Akadémia ellen játszott bajnoki mérkőzésünk második félidejében ismét ijesztő jeleneteknek voltunk szemtanúi. Megközelítőleg tíz perc lehetett hátra a mérkőzésből, amikor Hajnal Tamás egy ütközés után mozdulatlanul a földre rogyott. Először nem is lehetett tudni, hogy mi történt, azonban a játékos környezetében állók azonnal orvosi segítségért kiáltottak. A szakemberek villámgyorsan odaértek és ellátták középpályásunkat, akit nyakmerevítővel, hordágyon kellett a pályáról lehozni. Tamást azonnal az Uzsoki Kórházba szállították, ahol dr. Reha Gábor irányítása mellett kivizsgálták, és agyrázkódást állapítottak meg.

Már a mérkőzést követő sajtótájékoztatóján megnyugtatott mindenkit Thomas Doll edző: nem történt nagy baj, rutinos labdarúgónk nem szenvedett maradandó sérülést. Mindezt megerősítette az FTC egészségügyi stábjának vezetője, dr. Pánics Gergely is, aki hétfőn reggel adott friss tájékoztatást a fradi.hu-nak.

- A legfontosabb: Tamás most hogy van?
- Tamás szerencsére jobban van, eszméleténél van, nincsenek komolyabb panaszai. A remények szerint holnap elhagyhatja a kórházat és megkezdheti a visszatéréshez szükséges rehabilitációs munkát.

- Mi a diagnózis, mi történt Tamással?
- A Puskás Akadémia elleni mérkőzésen Hajnal Tamás agyrázkódást szenvedett, ezért most két hétig nem sportolhat, de azt követően fokozatos terhelés mellett visszatérhet.

- Hasonló jeleneteket láthattunk a pályán, mint Lovrencsics Gergő esetében. Tamás szerencsésebben megúszta?
- Annyiban igen, hogy Tamás orra nem törött el. A visszatérést illetően viszont lehet azt mondani, hogy hasonló protokoll szerint járunk majd el, mint Lovrencsics Gergő esetében.