Távoli kihívás

2018. június 20., szerda 13:36 | 8 hónapja 17 órája 19 perce
Labdarúgócsapatunk az Európa Liga selejtezőinek első körében az izraeli Maccabi Tel-Avivval találkozik. A sorsolás után vezetőedzőnket, Thomas Dollt kérdeztük.
Távoli kihívás

NB I-es labdarúgóink az izraeli Maccabi Tel-Aviv ellen vívhatják ki a továbbjutást az Európa Liga selejtezőjének első körében. A sorsolás után német vezetőedzőnk mondta el várakozásait.

- Az izraeli futball az utóbbi években erősödött, a Maccabi Tel-Aviv pedig nehéz ellenfélnek ígérkezik. A sorsolás előtt tudtuk, hogy a kiemeltek közül mindegyik csapat veszélyes lehet, mindegy, hogy az bosnyák, horvát, vagy jelen esetben izraeli együttes. A Maccabi csupán két ponttal maradt le a bajnoki címről. Az izraeliek játékoskerete tele van erős futballistákkal, nagyon egységesnek hat a csapat első ránézésre. Nehéz feladat előtt állunk. Hazai pályán kezdünk, bízom benne, hogy minél többen buzdítanak majd minket a lelátóról, mindent bele kell adnunk, és meglátjuk, mit hoz a sors - mondta Thomas Doll, miközben már az ellenfél Beer Sheva elleni találkozóját nézte vissza.

Csapatunk hazai pályán kezdi a selejtezőket július 12-én, csütörtökön, a visszavágó pedig egy héttel később, július 19-én lesz.

Ha a Ferencváros továbbjut a Maccabi ellen, a második selejtezőkörben a szerb Radnicski Nis vagy a Sant Juliá (andorrai)-Gzira United (máltai) előselejtezős összecsapás győztese lesz az ellenfelünk.

Európa Liga-selejtező, 1. forduló, 1. mérkőzés
FTC–Maccabi Tel-Aviv
Július 12., Groupama Aréna
Jegyek: online ITT, személyesen a Groupama Aréna Jegypénztárában (K-P.: 10.00-18.00, Szo.: 9.00-13.00)