Teljesült egy álmom

2013. február 7., csütörtök 14:57 | 6 éve 12 napja 31 perce
Böde Dániel úgy érzi, befogadták a nemzeti csapatba, de sajnálja, hogy nem sikerült legyőzni a fehéroroszokat.
Teljesült egy álmom

Hosszú idő után, 2005 decembere óta nem lépett pályára ferencvárosi játékos a magyar válogatottban. Az ínséges időszak tegnap délután, Belekben, a Magyarország-Fehéroroszország felkészülési mérkőzés 65. percében szakadt meg. Ekkor lépett pályára klubunk játékosa, Böde Dániel, aki remélhetőleg még sok emlékezetes pillanatot megél a nemzeti csapat szerelésében.

- Milyen gondolatok kavarognak a fehéroroszok elleni mérkőzés másnapján benned?
- Először is szeretném az összes eddigi, és jelenlegi edzőmnek megköszönni azt a sok munkát, amit belém fektettek – fogalmazott Böde. – Ez természetesen vonatkozik az egykori, és a mostani csapattársakra is, akik nélkül ez nem sikerült volna.

- Milyen érzés válogatott futballistának lenni?
- Nagyon örülök, hogy megkaptam a lehetőséget a bizonyításra, és be tudtam szállni a mérkőzésbe. Minden játékos álma, hogy bemutatkozhasson a válogatottban. Mondhatom azt, hogy ezzel egy nagy álmom teljesült.

- Kemény ellenfél volt Fehéroroszország?
- Úgy érzem, hogy a mi akaratunk érvényesült, amit az első félidőben egy góllal nyomatékosítottunk. Sajnálom, hogy nem sikerült megnyernünk a találkozót.

- A magyarországi nézők nem láthatták a mérkőzést. Milyen momentumaid voltak?
- Elsősorban több jó passzom, mint helyzetem volt. Egy alkalommal Dzsudzsák Balázst tudtam egy jó labdával helyzetbe hozni.

- Soha nem könnyű egy új társaságba beilleszkedni. Befogadtak a társak?
- Mindenki nagyon rendes volt, hihetetlenül befogadó társaság a válogatotté. Úgy érzem, hogy mindenki elfogadott a csapatban.

- Mi a további program a számodra?
- Hajnalban repültem haza Magyarországra, de nem sokat leszek itthon, hiszen a Fradival pénteken ismét Belekbe utazunk edzőtáborozni.

(fotók: mlsz.hu)