Továbbjutás a kupában

2018. szeptember 22., szombat 16:02 | 4 hónapja 24 napja 6 órája 34 perce
Csapatunk Leandro és Finnbogason góljával nyert 2-0-ra a Szeged ellen, így továbbjutott a kupában.
Továbbjutás a kupában

I. félidő

Az első percekben két lehetőségünk is volt. Előbb Petrjakhoz jutott el a labda a 16-oson belül, de egy szabálytalanság miatt a bíró közbefújt, majd Spirovski ugratta ki kiválóan Lanzafamét, aki ballal szépen a bal alsóba helyezett, de les miatt érvénytelenítették a találatot.

A 21. percben aztán sikerült vezetést szerezni: Leandro 20 méterről, szabadrúgásból lőtt a kapu közepébe - a kapus már elindult a jobb sarok felé, és nem ért vissza (0-1). Nem sokkal később újabb gólt szerezhettünk volna: Lovrencsics adott be jobbról, a kapu elé élesen, a hosszún jött Petrjak, ám az utolsó pillanatban elrúgták előle a labdát.

II. félidő

Az első nagy helyzet az 51. percben jött: Blazic ívelt remekül előre, Petrjak egyből fejelt 11 méterről, a labda centikkel ment a bal kapufa mellé. Nem sokkal később Lanzafame készített le sarokkal Bödének, ő egyből lőtt, azonban blokkoltak a szegediek. Majd ismét Böde próbálkozott, ezúttal ballal, 8 méterről, erős lövése fölé szállt.

A 62. percben Petrjak lépett ki ziccerben, de önzetlenül Lanzafaméhoz akart passzolni, így viszont az egyik védő lábáról a kapus kezébe pattant a labda. Ezután szép támadást vezettek a mieink, ennek végén Finnbogason adott be jobbról, Petrjak sarokkal tette kapura a labdát, a kapus védeni tudott.

A hátralévő időben Finnbogasonnak voltak még lehetőségei, de kísérletei egy kevéssel mellé mentek. A 87. percben azonban gyönyörű gólt szerzett izlandi támadónk: 22 méterről, védhetetlenül bombázott a hosszúba (0-2).

Csapatunk így 2-0-ra nyert, és továbbjutott a kupában.

Szegedi VSE-FTC 0-2 (0-1)
Szeged: Pluhár – Kormányos, Vastag, Seres, Nagypál – Pócs (Bakos, 86.), Csamangó – Végh, Bilic, Juhász – Kelemen (Vitos, 46.)
FTC: Holczer - Lovrencsics (Csonka, 85.), Blazic, Otigba, Leandro - Sigér, Spirovski - Csernik (Koch, 62.), Lanzafame (Finnbogason, 64.), Petrjak - Böde
Gól: Leandro (21.), Finnbogason (87.)