Újpest-FTC 2-1

2012. augusztus 19., vasárnap 13:00 | 6 éve 6 hónapja 2 órája 27 perce
Csapatunk az utolsó pillanatokban bukta el a lila-fehérek elleni derbit.
Újpest-FTC 2-1

A mérkőzést megelőzően

Csapatunk az NB I 4. fordulójában az Újpest otthonába látogatott. A találkozó ugyan csak 16:30-kor kezdődött, de Magyarország legnagyobb futballünnepén drukkereink már délben - vagy talán már jóval korábban is... - elkezdték a hangolást a Népligetben.

A fradi.hu stábja készített pár exkluzív képet a vonulásról, amit a Ferencváros hivatalos Facebook oldalán tekinthetnek meg, ITT.

I. félidő

A mieink a vendégmezben, a hazaiak lila-fehérben léptek pályára. A találkozó remek hangulatban kezdődött, az első támadást csapatunk vezette.

A 3. percben Jova Levente remekül vetődött ki egy előreívelt labdára, a 8. percben Somalia lőtt laposan, 16 méterről, jobbról - Balajcza hárított.

A 11. percben Böde sarkazott jócskán a jobb alsó mellé egy jobb oldali szögletet követően. A 16. percben ugyancsak Böde villant meg: támadónk lerázott magáról egy embert, majd 17 méterről a bal alsó mellé lőtt.

A 20. perc környékén Remili lövését hárította Jova, majd ismét Böde tört be a tizenhatoson belülre, de Balajcza újra védett.

A 28. percben egy kontratámadás végén Zaris lőtt kapura, de Jova védett. A kipattanót az erősen lesgyanús helyzetben levő Kabát rúgta a hálónkba (1-0).

A 39. percben Sváb remek beadását követően Böde fejese csattant a bal oldali kapufán...

A félidőre 1-0-s előnnyel vonulhattak a lila-fehérek.


II. félidő


A félidőben Détári Lajos Máté János helyére Beliczky Gergőt küldte be.

A második félidő első 15 percében különösebb helyzet nem alakult ki. A mieink valamennyivel többet birtokolták a labdát.

A 65. percben Böde lőtt laposan a jobb alsó felé, de Balajcza hárított.

A találkozó utolsó harmadában is nagy volt a küzdelem, de kevés helyzet alakult ki. Nem csak a mi, sajnos az Újpest kapuja előtt is...

A találkozó utolsó perceiben a mieink szabadrúgáshoz jutottak: a labda mögé Orosz állt, és ügyesen a bal alsóba tekert (1-1).

A mérkőzés finisében hiába támadtunk, mégis az Újpest talált be: Bavon állította be a 2-1-es végeredményt…


NB I, 4. forduló
Újpest-Ferencváros 2-1 (1-0)

Újpest: Balajcza - Iandoli, Anton, Szélesi, Vermes - Balogh (Stanisavljevic, 87.), Vasiljevic - Remili (Kovács D., 74.), Kabát, Zaris (Bavon) - Christ
FTC: Jova - Alempijevic, Grúz, Klein, Sváb - Gyömbér, Cukic (Hakola, 71.) - Józsi, Böde, Somalia - Máté J. (Beliczky, 46.)

Sárga: Sváb (26.), Cukic (35.), Christ (60.), Remili (70.), Stanisavljevic (89.)
G.: Kabát (28.), Bavon (93.) ill. Orosz (90.)

TABELLA