Válogatottat igazoltunk!

2017. január 22., vasárnap 14:11 | 2 éve 28 napja 22 órája 27 perce
A Ferencvárosban folytatja pályafutását a magyar labdarúgó-válogatott alapembere, Kleinheisler László!
Válogatottat igazoltunk!

Újabb válogatott fiatallal erősödött labdarúgó-csapatunk kerete: a nemzeti csapatba először ősszel meghívót kapó Botka Endre és Bognár István után a Bernd Storcknál alapembernek számító, a 2016-os Eb-t is megjárt Kleinheisler László is zöld-fehérbe öltözik!

Kleinheisler László 1994. április 8-án született Kazincbarcikán. 2006-ban viszont már a budapesti III. Kerülettől került Felcsútra. A Videotont is érintve végül a Puskás Akadémiánál mutatkozott be felnőtt bajnoki mérkőzésen: a 2012/13-as szezonban 27 meccsen 8 góllal és 4 gólpasszal vezéregyénisége volt az NB II Nyugati csoportját megnyerő Felcsútnak.

Jó teljesítményének köszönhetően az élvonalban már a Videoton színeiben mutatkozott be – góllal! Ősszel rendszeresen lehetőséget kapott a székesfehérváriaknál, 2014-ben – főként tavaszi sérülése miatt – azonban csak elvétve volt tagja a kezdőcsapatnak, így 2015 tavaszán visszakerült Felcsútra, kölcsönjátékra.

A Puskásban Kleinheisler ismét alapember volt, az Újpest elleni meccsen három gólpasszt is kiosztott társainak. A Videoton visszarendelte, játéklehetőséget azonban nem kapott, mivel szerződését nem akarta meghosszabbítani a piros-kékekkel.A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Bernd Storck ennek ellenére felfigyelt rá, és általános meglepetésre a kezdőcsapatba jelölte Kleinheislert a Norvégia elleni Eb-pótselejtező első, idegenbeli felvonásán. Laci pedig, ahogy az NB I-ben, a válogatottban is góllal mutatkozott be.

A csupaszív játékos ettől kezdve kirobbanthatatlan volt Storck csapatából. A franciaországi Európa-bajnokságon első, Ausztriának lőtt gólunk előtt Kleinheisler játszott össze a betaláló Szalai Ádámmal.
A Norvégia elleni pótselejtezőn nem csak itthon hívta fel magára a figyelmet: 2016 tavaszán már a német Bundesligában, a Werder Bremen csapatában játszott. A Weser-parton megalkuvást nem tűrő munkamoráljával a Maschine (Gép) becenevet érdemelte ki, tétmeccsen viszont viszonylag kevés lehetőséget kapott.

A Werder 2016 őszére a szintén német élvonalbeli Darmstadtnak adta kölcsön Kleinheislert, ahol a még mindig csak 22 éves magyar játékos a Wolfsburg ellen megszerezte első Bundesliga-találatát, a 16 őszi meccsből pedig 12-n pályára lépett a kék-fehéreknél, többnyire a kezdőcsapat tagjaként.

A Németországban eltöltött egy év után a magyar válogatott Kleinheisler László 2017 tavaszán a Ferencvárosban folytatja pályafutását.

Névjegy
Név: Kleinheisler László
Születési idő, hely: 1994.04.08., Kazincbarcika
Poszt: támadó középpályás
Nemzetiség: magyar
Korábbi klubjai: Puskás AFC (2011-2013, 2015-kölcsönben), Videoton (2013-2015), Werder Bremen (2016-), SV Darmstadt (2016-kölcsönben)