Varga Roland aláírt!

2015. január 15., csütörtök 12:24 | 4 éve 1 hónapja 4 napja 23 órája 53 perce
A válogatott, magyar bajnok szélső a Ferencvárosban folytatja pályafutását.
Varga Roland aláírt!

Labdarúgó-csapatunk ma délután mindenben megállapodott Varga Rolanddal, aki így a Ferencvárosban folytatja pályafutását.

Varga Roland első Fradi-interjúját ITT láthatják szurkolóink

Ha arra kíváncsiak, Thomas Doll hogyan vélekedik a 24 éves válogatott támadóról, IDE kattintsanak

Névjegy
Név: Varga Roland
Poszt: csatár
Nemzetiség: magyar
Születési idő, hely: 1990. 01. 23., Budapest
Korábbi klubjai: Brescia (2008-2012), Újpest (2010 – kölcsönben), Foggia (2010-2011 – kölcsönben), Győri ETO (2012-2015)
Sikerei: U20-as világbajnoki bronzérmes (2009), magyar bajnok (2012/2013)

Bemutatás

Varga Roland az utánpótlás-neveléssel foglalkozó Goldball FC-ben kezdett futballozni, majd az MTK utánpótlásában nevelkedett. A tehetséges támadóra külföldről is felfigyeltek, és az olasz másodosztályú Brescia leigazolta az akkor 18 éves csatárt.

A tartalékbajnokságban gólokkal hálálta meg a Brescia bizalmát, emellett pedig kiemelkedő lövőerejével hívta fel magára a figyelmet. 115 km/h-s löketének köszönhetően még egy olasz tv-show-ba is meghívást kapott, ahol a világcsúcstartó spanyol Francisco Javier Galan Marinnal mérhette össze tudását.

Eközben a pályán bemutatkozhatott a Brescia felnőttcsapatában, majd tagja volt az egyiptomi világbajnokságon harmadik helyet elérő magyar U20-as válogatottnak is. Sőt, a Costa Rica elleni bronzmeccs büntetőpárbajában ő értékesítette utolsó tizenegyesünket.

2010 tavaszára az olaszok Újpestre adták kölcsön, majd a következő idényt szintén kölcsönben, az olasz harmadosztályú Foggiánál töltötte.

2012-ben Magyarországra, a Győri ETO-hoz igazolt. Első szezonjában 12 góljával fontos szerepet játszott abban, hogy a győriek 30 év után ismét bajnoki címet nyertek. Tucatnyi találatával a góllövőlista ötödik helyén végzett. Két idény alatt mindössze öt bajnokit hagyott ki, alapember volt az ETO-ban.

A magyar válogatottba már Egervári Sándor is meghívta, amikor nemzeti csapatunk Csehország ellen készült. Varga végül 2014 májusában mutatkozhatott be Dánia ellen, és rögtön gólt is szerzett! Tavaly az albánok és a kazahok ellen is pályára lépett még, utóbbi összecsapáson szintén eredményes volt, így három válogatott meccsén két gólnál tart.