Vargával és Lovrencsiccsel a soraiban nyert a magyar válogatott

2018. szeptember 11., kedd 22:34 | 4 hónapja 5 napja 21 órája 11 perce
A magyar labdarúgó-válogatott 2-1-re legyőzte Görögországot a Nemzetek Ligája második fordulójában, ezzel megszerezte idei első sikerét. Varga Roland kezdő volt, Lovrencsics Gergő váltotta a 62. percben.
Vargával és Lovrencsiccsel a soraiban nyert a magyar válogatott

A finnek elleni, szombati találkozón Lovrencsics Gergő, ezúttal Varga Roland volt a magyar válogatott kezdőcsapatában labdarúgóink közül. Szélsőnk nagyon hamar ziccerbe is került a görögök elleni, második Nemzetek Ligája-mérkőzésen, sőt, be is vette a vendégek kapuját, csak sajnos lesről.

Egy korábbi büntetés miatt zárt kapuk mögött rendezték meg a találkozót, így nem hördült fel a magyar tábor, amikor a tizedik percben Kostas Fortounis három jó csel után kevéssel tévesztette el a kapunkat.

Öt perccel később már a másik kapunál volt veszélyhelyzet, és meg is szereztük a vezetést! Egy felpattanó labdát Varga fejelt Szalai Ádám felé, aki visszafejelte Bese Barnabásnak, ő pedig szintén fejjel továbbított Sallai Rolandhoz, aki ballal a léc alá lőtt (1-0).

Sajnos azonban nem tartott sokáig az előnyünk, egy görög szabadrúgást követően Kostas Manolas emelkedett a legmagasabbra, és a magyar kapuba fejelt (1-1). A félidő közepén Lazaro Christodoulopoulos és Dimitris Pelkas is közel járt a gólhoz, de megúsztuk, maradt a döntetlen állás.

A 42. percben Varga lépett el remekül a jobb oldalon, szép cselt mutatott be, ám nagyot mentettek a görög védők, mielőtt lőhetett volna, majd Kovács István bombáját védte bravúrral Vasilis Barkas. Így is vissza tudtuk venni azonban a vezetést, Kleinhesler László révén, aki óriási gólt ragasztott a bal felsőbe (2-1). A szünet előtt volt még egy szabadrúgása Vargának, de kevéssel fölé lőtt.

A 62. percben Lovrencsics Gergő is beállt, de sajnos nem nőtt a pályán a Fradi-játékosok száma, mert Varga jött le. A hátrányban futballozó vendégek nagy nyomás alá helyezték a mieink kapuját, de Gulácsi Péter több bravúrt is bemutatott, vagy pontatlanok voltak a görögök, így megtartottuk előnyünket, és a második meccsünket már sikerrel vettük a Nemzetek Ligájában.

Nemzetek Ligája, C-liga, 2. csoport, 1. forduló
Magyarország-Görögország 2-1 (2-1)
Groupama Aréna
, zárt kapuk mögött. Vezette: Kulbakov, Zhuk, Maslyanko
Magyarország: Gulácsi – Bese, Lang, Kádár, Fiola – Kleinheisler, Nagy Á., Kovács I. (Pátkai, 81.) – Varga R. (Lovrencsics, 62.), Szalai (Eppel, 69.), Sallai. Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Görögország: Barkas – Torosidis, Manolas (Oikonomou, 52.), Papastathopoulos, Tzavellas (Lykogiannis, a szünetben) – Kourbelis, Bouchalakis – Christodoulopoulos, Fortounis, Pelkas – Donis (Mitroglou, a szünetben). Szövetségi kapitány: Michael Skibbe
Gól: Sallai (15.), Kleinheisler (43.), ill. Manolas (18.)