Videoton-FTC 1-2

2012. október 7., vasárnap 15:41 | 6 éve 4 hónapja 13 napja 14 órája 55 perce
Csapatunk Józsi és Böde góljával 2-1-es győzelmet aratott a Videoton otthonában.
Videoton-FTC 1-2
Videoton-FTC 1-2

A mérkőzést megelőzően

A Diósgyőr elleni 2-0-s győzelmet követően csapatunk a magyar élvonal 10. játéknapján a Videoton otthonában lép pályára. Ricardo Moniz kijelölte a kezdőcsapatát, amelyben helyet kapott nyári szerzeményünk, Andrei Ionescu is.

I. félidő

A mieink zöld csíkos fehér mezben, míg a hazaiak pirosban léptek pályára. A találkozót a Videoton kezdte.

A hetedik percben Somalia tekert a tizenhatoson belülre, Caneira kézzel beleütött a labdába, így tizenegyeshez jutottunk. A büntetőt Józsi a bal alsó sarokba lőtte, 0-1.

Bozovic rossz kifutása után Somalia tolta el a Vidi kapusa mellett a labdát, ám kiszorított helyzetbe került. Támadónk így visszagurított Józsinak, aki 15 méterről lőtt, Tóth azonban a kezével blokkolt. A játékvezető nem ítélt újabb tizenegyest. Ezt követően egy veszélyes szögletünk is volt, ezt Besic 25 méteres lapos lövése zárta le, melyet Bozovic védett.

A 35. percben Brachi tekert 22 méterről, szabadrúgásból, Jova nagy bravúrral ütötte ki a bal felső elől a labdát.

Csapatunk 1-0-s vezetéssel mehet a szünetre.

II. félidő

A szünetben egyik vezetőedző sem változtatott. Az 50. percben előbb Mitrovic veszélyeztetett szabadrúgásból, ám kísérlete az oldalhálóban kötött ki, majd a másik oldalon Józsi lőtt 11 méterről centiméterekkel a jobb alsó mellé.

A 64. percben Böde gyönyörűen ugratta ki Somaliát, aki nagy helyzetben a kijövő Bozovic felett akart a hálóba lőni, ám a Videoton kapusa bravúrral hárított.

Kleint látta szabálytalannak a játékvezető Paraibával szemben a tizenhatoson belül - tizenegyes. Nikolics a kapu jobb oldalába lőtte a büntetőt, 1-1.

Nem sokkal később csapatunk visszaszerezte a vezetést: szép támadás végén Böde lőtt 20 méterről, a labda az egyik védőn megpattanva került a fehérváriak kapujába, 1-2.

Óriási eső és szélvihar érkezett Fehérvárra, így a játékvezető rövid időre félbeszakította a mérkőzést, ám a csapatok kis idő múlva visszatértek a pályára.

A hajrában mindkét fél betalálhatott volna, ám a kapusok jól állták a sarat, így végül a mieink 2-1-es győzelmet arattak.

Végeredmény
NB I, 10. forduló
Videoton-FTC 1-2 (0-1)
Videoton: Bozovic - Brachi, Caneira (Oliveira, 79.), Vinicius, Sanches - Renato Neto (Mitrovic, 24.), Tóth B. - Gyurcsó, Kovács I., Haraszti (Nikolics, 67.) - Paraiba
FTC: Jova - Alempijevic, Besic, Klein, Sváb - Gyömbér, Józsi - Somalia, Böde (Otten, 92.), Jenner (Orosz, 66.) - Ionescu (Cukic, 51.)
Sárga: Caneira (7.), Gyömbér (12.), Jova (30.), Böde (39.), Klein (68.)
G.: Nikolics (70. - 11-esből), ill. Józsi (7. - 11-esből), Böde (74.)