Vissza akartam térni

2014. július 9., szerda 13:16 | 3 éve 10 hónapja 13 napja 16 órája 13 perce
Gera Zoltán első nyilatkozata a visszatérést követően - INTERJÚ.
Vissza akartam térni

Újra a Ferencvárosban futballozik az utóbbi másfél évtized legjobb magyar labdarúgója, Gera Zoltán. A játékos az aláírást követően beszélt motivációjáról, az angliai évekről, valamint a visszatérésével kapcsolatos érzéseiről is.

- Milyen érzés újra a Ferencváros játékosának lenni?
- Nagyon örülök, hogy visszatértem. Sok szép emlékem van a Fradival kapcsolatban, nyertünk két bajnoki aranyat, két Magyar Kupát. Sokat köszönhetek ennek az egyesületnek, így nagyon boldog vagyok, hogy visszatérhetek ide.

- Hirtelen döntés volt?
- Nem, már fél évvel ezelőtt megszületett bennem a gondolat, hogy vissza kellene térni Magyarországra. Azt gondoltam, ha ez így lesz, akkor hova, ha nem a Ferencvárosba?

- Mennyiben más a mostani Gera Zoltán a tíz évvel ezelőttihez képest?
- Azóta már két gyermek édesapja vagyok, idősebb és tapasztaltabb is lettem. Azon leszek, hogy az angliai évek során összegyűjtött tapasztalatait idehaza kamatoztassam.

- Az életedben nagy változást hozott, amikor annak idején a PMFC-től a Fradihoz szerződtél?
- Természetesen igen, hiszen ismert ember lettem. De szerencsére ez nem vitt el rossz irányba. Ebből a népszerűségből erőt tudtam meríteni.

- Hogyan gondolsz vissza az angliai légióskodásodra?
- Álmomban sem gondoltam volna, hogy egyszer Angliában futballozhatok majd. Remek időszakot hagyhatok a hátam mögött. Az első évek a WBA-nál fantasztikusra sikeredtek, a Fulhammel az Európa Liga döntőnek köszönhetően pedig egészen speciális időszakot tölthettem el.

- Figyelted a Ferencváros eredményeit?
- Természetesen mindig tájékozódtam, hogy mi a helyzet a klubbal. Mint mondtam, fél éve már ott motoszkál bennem a gondolat, hogy vissza szeretnék térni. Volt más lehetőségem is, Angliából és más országból is, de én a Ferencvárosban akartam újra játszani. Motivált vagyok, és szeretnék örömet okozni a szurkolóknak. Bizonyítani szeretnék, hogy még mindig jó futballista vagyok.

A Gera Zoltánnal készült videós interjúnkat hamarosan megtekinthetik a fradi.hu-n…