Gálamérkőzés: Makó-FTC 0-4

2017. október 9., hétfő 11:27 | 9 hónapja 8 napja 21 órája 22 perce
NB I-es labdarúgó-csapatunk magabiztos, 4-0-s győzelmet aratott az NB III-as Makó ellen játszott gálamérkőzésen.
Gálamérkőzés: Makó-FTC 0-4

A mérkőzést megelőzően

Labdarúgó-csapatunk az NB III-ban szereplő Makó otthonában lép pályára gálamérkőzésen. Vezetőedzőnk, Thomas Doll mérkőzéssel kapcsolatos várakozásait IDE kattintva olvashatják el!

A mérkőzést annak apropóján rendezték, hogy ünnepélyes átadóünnepség keretében Farkas Éva Erzsébet makói polgármester, Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter, a térség országgyűlési képviselője, és Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke felavatták a makói Erdei Ferenc téri Sporttelep vadonatúj lelátóját és öltözőkomplexumát.

Thomas Doll a Holczer - Pedroso, Batik, Otigba, Blazic - Gorriaran, Leandro - Csernik, Paintsil, Amadou - Priskin kezdőcsapatot küldi a pályára. A cserepadon Dibusz Dénes, Takács Zsombor, Horváth Bence, Szabó Richárd, Könczey Márk és Novák Zsombor várnak bevetésre.

A házigazda Makót Méhes Tibor vezetőedző a Garamvölgyi - Rakonczai, Tóth I., Takács J., László - Széll, Sirokmán, Bánóczki - Gémes, Bartucz, Vajna összeállításban küldi a pályára. A cserepadon Gilinger Márk, Horváth Károly, Palotás Patrik, Tóth Timóteusz, Béres Róbert, Lipták Ákos, Patai Balázs, Csupity István és Turi Roland ülnek.

A csapatok érkeznek a pályára, hamarosan kezdődik a mérkőzés!

Elkezdődött a mérkőzés.

I. félidő

A mieink lépnek fel kezdeményezőbben, szinte folyamatosan a zöld-fehérek járatják a labdát.

A 3. percben Priskin ugrik ki, átveszi a labdát, és higgadtan a hálóba lő, azonban az átadás pillanatában lesen volt, így a játékvezető érvényteleníti a találatot, marad a gólnélküli döntetlen.

Tíz perc telt el a találkozóból, járatja a labdát a Fradi, de nagy helyzetet még nem sikerült kialakítani. A makóiak elvétve jutnak át a felezővonalon.

A 14. percben máris cserélni kényszerülnek a hazaiak: Széll Kristóf helyén Lipták Ákos folytatja.

A 17. percben Paintsil kényszerítőzik a hazai tizenhatosnál a fellépő Leandróval, azonban a visszakapott labda túl hosszú, Garamvölgyi felszedi.

20 perc telik a mérkőzésből, amikor a Makó először eljut érdemben a Ferencváros tizenhatosáig, a védőink azonban magabiztosan tisztáznak.

Itt az első nagy helyzet! A 23. percben Priskin kap labdát a tizenhatoson belül a jobb oldalon, laposan centerez, az érkező Paintsil pedig kapásból, hatalmas helyzetben kevéssel fölé vágja a labdát. Gólt érdemelt volna!

Négy perccel később újra a Fradi veszélyeztet, Gorriaran távolról vállalkozik lövésre, az erős, lapos löket pedig kevéssel a bal alsó mellett hagyja el a játékteret.

MEGVAN A VEZETÉS! A 31. percben Pedroso kapott labdát a bal oldalon, jó beadását a kapujából kilépő Garamvölgyi csúnyán elvétette, így az érkező Gorriaran az üres kapuba fejelt. 0-1!


A 36. percben a Makó is eljut a kapunkig, Sirokmán lép ki egy hosszú indítással, azonban Otigba jól keresztez, így a kifutó Holczer fel tudja szedni a labdát.

Egy perccel később ott a válasz! Amadou lép ki egy indítással, befelé cselez, majd nagy lövést ereszt meg, ami a léc érintésével hagyja el a játékteret.

A 42. percben ismét Amadou a főszereplő, Leandrótól kapott hajszálpontos indítást a leshatáron, egyedül törhetett kapura, azonban egy védő beérte, és szögletre mentett.

A játékrész utolsó momentuma is a Fradié: Gorriaran kap vissza az alapvonalról egy labdát, és 14 méterről, nagy erővel kapu fölé bombáz.

Vége az első félidőnek.


II. félidő

Elkezdődött a második félidő. Egyik oldalon sem volt csere.

A második félidőben is a Fradi irányítja a játékot, jobbára a hazai térfélen jár a labda, nagy helyzet azonban nem volt.

Az 55. percben Gorriaran esik el a tizenhatoson belül gyanús körülmények között, a játékvezető sípja azonban néma marad.

Az 59. percben kettős cserét hajt végre a Makó: lejön Tóth Imre és Rakonczai Zoltán, beáll Gilinger Márk és Palotás Patrik.

Ott a második ferencvárosi gól! Amadou kap indítást a bal oldalon, villámgyorsan elhúz a védők mellett, és 10 méterről ballal gyönyörűen kilövi a rövid felsőt, a labda a léc érintésével vágódott a hálóba! 0-2!


A 65. percben Thomas Doll egyszerre öt játékost is cserél: beállt Takács Zsombor, Könczey Márk, Szabó Richárd, Horváth Bence, Novák Zsombor, lejött Blazic, Gorriaran, Otigba, Paintsil, és Priskin.

Három perccel később Horváth Bence majdnem rögtön gólt is szerez, egy szögletből beérkező labdát fejel kapura, azonban Garamvölgyi a lécre üti a fejest.

A 69. percben kettőt cserél a Makó: Bánóczki és Vajna le, Tóth Timóteusz és Patai Balázs.

A 73. percben már hárommal vezet a Fradi! Amadou bal oldali, lapos beadását Horváth Bence közelről passzolta a hálóba. 0-3!

És ott a negyedik is! Ismét Amadou húzza meg a bal oldalon, lapos visszapasszát pedig Novák higgadtan lövi a hálóba! 0-4!


A 78. percben hármat cserél a Makó: Túri, Béres és Horváth Károly is a pályán.

Négy perccel később Szabó is gólt szerezhetne, a hazai tizenhatos előtt szép passzokkal jár a labda, végül fiatal játékosunk centikkel a jobb alsó mellé lő.

A 88. percben a Makó majdnem megszerzi a becsületgólját! Egy kontra végén Pedroso próbál keresztezni, azonban rosszul ér a labdához, amivel a makói támadó egyedül törhet kapura, a kilépő Holczer mellett azonban centikkel a bal kapufa mellé pörget. Hatalmas helyzet volt!

Vége a mérkőzésnek, a Ferencváros magabiztos győzelmet aratott az ünnepi gálamérkőzésen.Gálamérkőzés
Makó-FTC 0-4 (0-1)
Makó: Garamvölgyi (Túri, 78.)- Rakonczai (Palotás, 59.), Tóth I. (Gilinger, 59.), Takács J., László - Széll (Lipták, 14.), Sirokmán (Béres, 78.), Bánóczki (Tóth T., 69.) - Gémes (Horváth K., 78.), Bartucz, Vajna (Patai, 69.).

FTC: Holczer - Pedroso, Batik, Otigba (Takács Zs., 65.), Blazic (Könczey, 65.) - Gorriaran (Szabó, 65.), Leandro - Csernik, Paintsil (Novák, 65.), Amadou - Priskin (Horváth B., 65.).
G.: Gorriaran (31.), Amadou (60.), Horváth B. (68.), Novák (69.)