NB I, 1. forduló: FTC-KTE 1-1

2012. július 29., vasárnap 9:10 | 6 éve 6 hónapja 21 napja 7 órája 15 perce
Csapatunk döntetlennel kezdte a 2012/2013-as bajnokságot.
NB I, 1. forduló: FTC-KTE 1-1

A mérkőzést megelőzően

Csapatunk a 2012/2013-as szezon első bajnokiját a Kecskemét ellen játssza le. A két csapat meccstörténelméről ITT olvashat. Détári Lajos várakozásait ITT, míg a vendégek trénerének gondolatait a szezonkezdetről ITT olvashatják el.

Détári Lajos kihirdette a kezdőcsapatát, amelyben helyet kapott az új igazolások közül Böde Dániel, Gyömbér Gábor, valamint a két Kecskemétről igazolt játékos, Aleksandar Alempijevic, és Vladan Cukic is.

Új hangosbemondónkat, Szendrey "Szasza" Zsoltot nagy taps fogadta bemutatkozásakor!

I. félidő

A mieink az új mezben, a kecskemétiek lila-fehérben léptek pályára, a találkozót a Ferencváros kezdte el.

A 12. percben Martin Klein szabadrúgása elakadt a sorfalban, míg az eddigi legnagyobb lehetőségként egy mintaszerű akció végén Hakola passzát Alempijevic a kimozduló Németh felett a kapufára emelte.

A folytatásban Pölöskey fejesével okoztunk veszélyt, majd Böde lőtt kapura távolról, de Németh védett.

A 34. percben Böde ment el Sváb bedobásával a bal oldalon, majd laposan a hosszún érkező Alempijevichez passzolt, aki a hálóba lőtt (1-0)!

A 40. percben Pölöskey bal oldali beadása találta üresen Hakolát, aki azonban nem találta el a labdát rendesen, így oda lett a lehetőség.

A félidő hajrájában Hakola lőtt nem sokkal a kapu bal oldala mellé. Ezt követően a játékvezető lefújta a játékrészt, a mieink 1-0-s előnnyel vonulhattak a szünetre.

II. félidő

A szünetben egyik tréner sem változtatott. Az újrakezdést követően a 60. percben alakult ki az első nagyobb helyzet: Alempijevic adott a tizenhatoson belülről középre, de Németh Gábor résen volt.

A 63. percben egy bal oldali szabadrúgást követően sajnos a kecskemétiek kiegyenlítettek: Jorginho fejelt a jobb alsó sarokba (1-1).

A 70. percben Savic tekert egy közeli szabadrúgásból a felső lécre. A 74. percben a vendégek belső védője, Balogh Béla megkapta második sárgáját, így kiállították.

A 76. percben Sváb beadását Gyömbér fejelte nem sokkal a kapu mellé. Nem sokkal később Beliczky tört be a tizenhatoson belülre a bal oldalon, lövése nem sokkal kerülte el a jobb alsó sarkot.

A kiállítást követően teljesen beszorult a KTE: a 80. percben Gyömbér fejelt közelről kapura, de Németh emberfeletti bravúrral hárított.

A 88. percben sajnos Otten megkapta második sárga lapját, így kiállították.

Több gól nem született, a találkozó 1-1-es döntetlennel ért véget.


2012/2013, NB I, 1. forduló
FTC-KTE 1-1 (1-0)
Nézőszám: 7800

FTC: Jova - Jovanovic, Otten, Klein, Sváb - Cukic, Gyömbér - Alempijevic (Józsi, 67.), Böde, Hakola (Beliczky, 70.) - Pölöskey (Máté J., 71.)
KTE: Németh G. - Sós, Koszó, Balogh B., Mohl (Forró, 82.)- Bori, Savic, Bertus (Póti, 76.), Litsingi - Salami, Jorginho (Pekár, 82.)

Sárga: Cukic (37.), Balogh B. (37., 74.), Savic (45.), Salami (50.), Bori (58.), Otten (68., 88.)
Piros: Balogh B. (74.), Otten (88.)
G.: Alempijevic (34.) ill. Jorginho (63.)