NB I, 2. forduló: PMFC-FTC 0-0

2012. augusztus 7., kedd 9:13 | 6 éve 6 hónapja 13 napja 22 órája 14 perce
Csapatunk gólnélküli döntetlent játszott a Pécs otthonában.
NB I, 2. forduló: PMFC-FTC 0-0

A mérkőzést megelőzően

Csapatunk a KTE elleni 1-1-es döntetlent követően a második fordulóban a PMFC otthonába látogatott. A mieinknél Mark Otten eltiltás, míg Aleksandar Jovanovic egy kisebb sérülés miatt nem léphetett pályára.

Détári Lajos kihirdette kezdőcsapatát, amelyben ezúttal Somalia, Józsi György, valamint Fülöp Noel is helyet kapott.

I. félidő

A mieink fehér felsőben, zöld nadrágban, a hazaiak piros felsőben és fekete nadrágban léptek pályára. A találkozót a pécsiek kezdték.

Kiegyenlített mezőnyjátékkal indult a mérkőzés, az első lövés csapatunk nevéhez köthető: Somalia 14 méterről, jobbról, kissé kisodródva lőtt laposan a jobb alsó mellé. A válasz sem váratott sokat magára, egy jobb oldali, lövésre középre ívelt szögletet Wittrédi lőtt szépen kapura, Jova bravúrral hárított.

A 20. perc környékén a PMFC pontrúgásokból veszélyeztetett. Előbb Wittrédi léc alá tartó kísérletét kellett szögletre tolnia Jovának, majd Lantos fejelt egy sarokrúgást követően a kapufa fölé.

A 26. minutumban Böde rázott le magáról két védőt, majd jócskán a tizenhatoson kívülről a jobb alsót vette célba - Dibusz szögletre tolta a labdát.

A folytatásban két átlövéssel veszélyeztetett a "Munkás". Bajzát közeli próbálkozása az oldalhálóban kötött ki, míg Uzoma kísérletét hárította Jova.

Egy pompás jobb oldali akció cégén Józsi lőtt az oldalhálóba - gólnélküli döntetlennel ért véget a játékrész.


II. félidő

A találkozó csere nélkül folytatódott.

Az 52. percben hatalmas helyzet alakult ki a kapunk előtt: Horváth labdáját Grumic tisztán, 12 méterről a kapu fölé lőtte. Ezt követően a mieink is megvillantak: Somalia tört be a tizenhatoson belülre, majd 13 méterről kapura lőtt, Dibusz csak kiütni tudta a labdát.

A 60. percben Lantos keményen felrúgta Somaliát, így sárgát kapott. Mivel ez a mai mérkőzésen már a második volt a számára, ezért a hazaiak csapatkapitányát kiállította a játékvezető.

A 65. percben tovább fogyatkozott a PMFC: Fábián játékvezető elküldte a kispadtól a hazaiak trénerét, Supka Attilát.

A kiállítás jót tett a játéknak a mi szempontunkból. A 70. percben Alempijevic futott el a jobb oldalon, majd 20 méterről nem sokkal a jobb felső mellé lőtt.

Az utolsó tíz percnek mezőnyfölényben vágtunk neki. A 85. percben Böde adott forintos labdát Somaliának, aki azonban ziccerben nem tudta ellőni a labdát Dibusz mellett...

A hátralevő perceket hiába támadtuk végig, több gól már nem született, így 0-0-s döntetlennel ért véget a mérkőzés.


Végeredmény
NB I, 2. forduló
PMFC-FTC 0-0 (0-0)
PMFC: Dibusz - Fodor, Lantos, Krejci, Zeljkovic - Horváth A. (Demjén), Uzoma (Nagy O.), Akassou, Wittrédi - Bajzát (Causic), Grumic
FTC: Jova - Fülöp (Hakola), Klein, Grúz, Sváb - Józsi - Alempijevic, Cukic (Orosz), Gyömbér, Somalia - Böde

Sárga: Klein (10.), Wittrédi (11.), Grúz (16.), Lantos (33., 60.)
Piros: Lantos (60.)