NB I, 23. forduló: FTC-Újpest 2-0

2015. április 13., hétfő 10:21 | 3 éve 10 hónapja 6 napja 5 órája 12 perce
NB I-es labdarúgó-csapatunk egy fantasztikus hangulatú derbin magabiztos győzelmet aratott az Újpest ellen.
NB I, 23. forduló: FTC-Újpest 2-0

A mérkőzést megelőzően

NB I-es labdarúgó-csapatunk az élvonal 23. fordulójában az Újpestet fogadja hazai pályán, a Groupama Arénában. Thomas Doll várakozásait ITT olvashatják el.

I. félidő

A mieink tiszta fehérben, a vendégek tiszta lilában lépnek pályára. Hajnal Tamás és Böde Dániel indította útjára a labdát!

Az első helyzetet már az első percben feljegyezhettük! Mateos felpasszát Böde vette át, ráfordult a kapura, majd a bal alsót vette célba, de egy védő szögletre mentett... A pontrúgás után Lamah lőtt jócskán a bal alsó mellé.

Az első öt percben az Újpest térfelén folyt a játék.

A 6. percben Gera passzolt a tizenhatoson belülről, jobb oldalról a tizenhatos vonalánál álló Hajnalhoz, aki ballal nem sokkal a kapu jobb oldala mellé tekert. Eddig nagyon nyomunk!

Egy perccel később Böde esett el egy védő szorításában a tizenhatoson belül, a játékvezető nem fújt a sípjába.

A 9. percben Gera szánta el magát lövésre a kaputól 22 méterre, de az újpesti védők blokkoltak.

Továbbra is beszorítjuk az Újpestet: Varga kapott labdát a tizenhatos sarkánál, a jobb oldalon, lefordult védőjéről, majd 15 méterről a bal felső fölé lőtt... Szép egyéni megmozdulás volt.A mérkőzés hivatalos nézőszáma: 21 217.

A 21. percben az első újpesti helyzet: Andric birkózta be magát egészen az ötös előteréig, tisztán lőhetett, de Dibusz emberfeletti bravúrral mentett. Az ellentámadás végén Varga jobb oldali beadását Balajcza csípte el vetődve.

Hét perccel később Perovic került hatalmas helyzetbe, tisztán lőhetett 13 méterről, de Dibusz újabb emberfeletti bravúrt mutatott be.

A 31. percben Lamah lőtt 16 méterről, balról, de Balajcza hárított. Nem sokkal később pedig Varga csapta be védőjét a jobb oldalon kétszer is, majd nem sokkal a jobb alsó mellé gurított...

A 35. percben Dilavert sérülés miatt le kellett cserélni, helyére Batik Bence érkezett.

Nem sokkal később Hajnal adott be ballal kiválóan, középen Böde várta a labdát, és 5 méterről alig fejelt a bal sarok mellé.

Vége az első félidőnek. Egyelőre nincs gól.

II. félidő

A szünetben nem volt csere, folytatódott az összecsapás.

Óriási lehetőség a 48. percben! Gera tökéletes beadását Böde fejelte a hosszú felső sarok felé, Balajcza azonban a lécre tolta a labdát, amely onnan szögletre pattant. A szöglet után ismét Böde csúsztatott, a labda sajnos a jobb kapufa mellé ment.

Az 53. percben Mateos csúsztatott meg a röviden egy labdát, Böde érkezett, belerakta a labdába a fejét, de csak a kapu fölé tudta juttatni azt.

Egy perccel később... Lamah lépett ki ziccerben, 14 méterről lőtt, Balajcza még beleért, a labda így alig-alig gurult a gólvonal felé, Böde egy védő szorításában zakatolt a gólvonaltól már csak fél méterre levő labdáért, végül a hátvéd szögletre mentett... A pontrúgásnál Balajcza újabb hatalmas bravúrt mutatott be, Böde küldte rá a labdát...

És itt a következő nagy helyzet! Lamah verte át a védőjét a kaputól 20 méterre, majd ballal nem sokkal a kapu bal oldala mellé lőtt...

Góóóóól! Vezetünk! Hajnal! Ismét Lamah lépett ki ziccerben a bal oldalon, lőtt, de Balajcza ezt is fogta, a hosszú felé tolta a labdát, Hajnal érkezett, és egy pattanás után a kapuba lőtte a labdát!!! Felrobbant a stadion!

A 70. percben Böde lépett ki ziccerben, Suljic a tizenhatos előtt csak szabálytalanul tudta megállítani, a játékvezető azonnal piros lappal állította ki.

Itt a második! Varga Roland! A buktatást miatt megítélt szabadrúgást Varga Roland lőtte a kapu bal oldalába, Balajcza megmozdulni sem tudott (2-0)!

A 77. percben Varga ívelt szabadrúgásból a hosszúra, Batik középre fejelte a labdát, az újpesti védők nagy nehézségek árán tudtak szögletre menteni.

A közönség már a 84. perctől kezdve elkezdte ünnepelni a csapatot, amely továbbra is beszorítja az Újpestet.

A játékvezető 3 percet hosszabbít, a lelátó pedig mexikói hullámzásba kezd!

Vége! Győztünk! Csodálatos siker volt, szép volt fiúk!

NB I, 23. forduló
FTC-Újpest 2-0 (0-0)
Nézőszám: 21 217
FTC: Dibusz - Dilaver (Batik, 35.), Mateos, Nalepa, Ramírez (Bönig, 73.) - Gera, Somalia - Varga R., Hajnal (Busai, 80.), Lamah - Böde
Újpest: Balajcza - Nego, Heris, Stanisavljevic, Forró - Litauszki, Balogh B., Perovic, Nagy G., Suljic - Andric (Bardhi, 79.)
Sárga: Perovic (18.), Stanisavljevic (31.), Nego (85.)
Piros: Suljic (70.)
G.: Hajnal (61.), Varga R. (72.)