Hálás vagyok

2017. szeptember 5., kedd 11:56 | 10 hónapja 11 napja 6 órája 24 perce
Hamarosan újoncot avathat a felnőtt női labdarúgó-válogatott, hiszen csapatunk játékosa Csiki Anna meghívót kapott a következő két mérkőzésre készülő válogatott keretbe.
Hálás vagyok

A Ferencváros női labdarúgó-csapatának fiatal játékosa, Csiki Anna meghívót kapott a női magyar válogatott következő két találkozójára. A női labdarúgó-válogatott szeptember 14-én Skócia ellen barátságos mérkőzésen, majd szeptember 19-én, Gyirmóton az Eb-ezüstérmes Dánia ellen lép pályára vb-selejtező első fordulójában.

Tizenhét esztendős középpályásunk pályafutása Martonvásáron indult, ahol a labdarúgás mellett több sportágat is kipróbált, ám végül a futball mellett döntött.

- Egészen kicsi korom óta labda az mindig volt a házban. Az elején még nem nagyon tudtam eldönteni, hogy inkább kézzel játsszak vele, vagy lábbal, de talán apának köszönhetően a foci mellett döntöttem. 2004 novemberében mentem le először a martonvásári Mustang SE csapatához edzésre, de akkor még megijesztett, hogy ezt a sportot rajtam kívül egy lány sem csinálja. Egy év múlva, amikor apa újra elvitt egy edzésre, már ott ragadtam, és csak még inkább beleszerettem ebbe a sportba. Egy időben a fociedzések mellett jártam kézilabdázni, úszni és lovagolni is. De amit mindig a legjobban vártam az természetesen a fociedzés volt – mesélte Csiki Anna.

Csiki Anna 2015-ben igazolt klubunkhoz, és több emlékezetes mérkőzéssel gazdagodott.

- Szerencsére sok mérkőzésem volt, amikre nagyon szívesen emlékszem vissza, de ha választanom kell egyet, akkor az még egy pár évvel ezelőtti meccs, amikor a Kóka színeiben kiharcoltuk az NB2-ből való feljutást az NB1-be.

Az előző idényben tagja volt a Magyar Kupát elhódító csapatunknak. A beilleszkedés nem volt nehéz Anna számára.

- Már az első edzésen mindenki nagyon segítőkész volt – folytatta Anna. - A csapat magját már ismertem, de akiket januárban ismertem meg személyesen, azokkal is nagyon hamar megtaláltam a közös hangot. Nagyon hálás vagyok, hogy ebben a csapatban futballozhatok nap, mint nap.

Nemrégiben a magyar női válogatott szövetségi kapitánya, Markó Edina is felfigyelt középpályásunk teljesítményére, és meghívót küldött neki a soron következő két mérkőzésre készülő keretbe.

- Óriási elismerés és megtiszteltetés számomra, hogy ott lehetek a bő keretben a vb selejtezőn. Válogatott szinten célom a felnőtt válogatott alapembere lenni egy pár év múlva.

Anna a klubbal való közös célokról is beszélt.

- Nem is lehetne más, mint idén is megnyerni a Magyar Kupát, illetve bajnokságot nyerni, majd utána továbbjutni a BL-ben. De ez még messze van, addig is a legfontosabb, hogy amiket edzéseken gyakorolunk, és amiket az edzőink elvárnak tőlünk, azokat maximálisan teljesítsük minden mérkőzésen.

Fiatal középpályásunk a pályán kívüli hobbijáról, illetve kedvenc játékosáról is szívesen beszélt nekünk. Nemrégiben az itthon is egyre népszerűbb teqballt is kipróbálta.

- Szabadidőmben a családommal, vagy a barátaimmal szoktunk közös programot csinálni. Szívesen járok moziba, vagy újabban teqballozni járunk apával. Példaképem évek óta a brazil származású középpályás, Kaká. Emberileg is, de főleg a játéktudása miatt kedveltem meg, jelenleg viszont Isco játéka tetszik nekem a legjobban, most ő a kedvencem.

Csapatunk a hétvégén Szombathelyre látogat, ahol nem számíthat könnyű mérkőzésre a harmadik helyen álló Viktóriával szemben.

- Nem lesz könnyű mérkőzés, sosem könnyű Szombathelyen játszani, de remélem, hogy ugyanúgy, mint az előző három fordulóban, úgy most is ki fognak jönni azok az elemek, amiket az edzéseken gyakorlunk, és akkor a papírforma szerint alakul majd a meccs.