Hat lőtt góllal, könnyed győzelemmel a négy között női labdarúgóink

2018. november 25., vasárnap 15:49 | 2 hónapja 25 napja 1 órája 49 perce
Női labdarúgócsapatunk könnyed, 6-0-s győzelmet aratott a MOL Vidi FC otthonában a Magyar Kupa negyeddöntőjében.
Hat lőtt góllal, könnyed győzelemmel a négy között női labdarúgóink

Női labdarúgócsapatunk a Magyar Kupa negyeddöntőjében a másodosztályú MOL Vidi FC otthonába látogatott.

A fehér idegenbeli mezében pályára lépő Ferencváros azonnal magához ragadta a kezdeményezést, és kapuja elé szegezte a hazaiakat. A 2. percben rögtön helyzet adódott a mieink előtt, Szabó Viktória lapos, erős beadása után a védőktől Fenyvesi elé került a labda, ám lövését blokkolták. Alig egy perccel később egy jobb oldali beadásunk a léc tetejéről pattant vissza a mezőnybe, ám a védők ezúttal is tisztáztak. A 14. percben ismét Szabó volt a főszereplő, balról cselezte magát a kapuig, ám lövését Kollár Panna védte. Hét perccel később Zlidnis tűnt fel a jobb szélen az ellenfél kapujánál, beadása után még felszabadítottak a hazaiak, ám az érkező Csiki Anna a kapuba vágta a labdát. (0-1) Két perccel később futott végig a pályán a mérkőzés egyetlen komolyabb hazai akciója, amelynek végén Németh Júlia könnyedén összeszedte a labdát. A 25. percben Poljak lapos jobb oldali beadása után Szabó találta el a bal kapufát. Öt perccel később Aleksic bal oldali szögletét a berobbanó Poljak fejelte épphogy fölé. Egy perccel később Kocsán találta el a kapufát, a 37. percben viszont már jobban célzott: bombagólt lőtt a fehérvári kapuba. (0-2) Négy perccel később Csiki beadására érkezett a hosszú oldalon Poljak, és egy átvétel után közvetlen közelről a kapuba vágta a labdát. (0-3)

Háromgólos előnnyel vonulhattunk a szünetre, majd a második félidő ott folytatódott, ahol az első abbamaradt. Kapujához szögeztük a hazaiakat, és viszonylag hamar meg is érkezett az újabb gól: az 55. percben Poljak távoli lövése talált utat a kapuba. (0-4) Négy perccel később Szabó húzott újra befelé az alapvonal mellett balról, lapos beadását Kocsán sarokkal húzta kapura, Kollár lábbal hárított. Két perccel később gyönyörű Aleksic-Fenyvesi váltás végén utóbbi lőtt húsz méterről alig fölé. A 69. percben láthattuk a mérkőzés legnagyobb védését: bal oldali beadás végén a hosszú oldalon Kocsán átvette a labdát, közvetlen közelről senkitől sem zavartatva lőtt, Kollár óriási bravúrral ütötte szögletre a labdát. Két perccel később viszont már ő sem segíthetett, Fenyvesi tisztán kapta meg a labdát az öt és felesen, és laposan a bal alsóba passzolt. (0-5) A 79. percben Allegra Poljak tette teljessé mesterhármasát, egyben beállította a végeredményt. (0-6)

6-0-s magabiztos győzelmével az FTC-Telekom címvédő női labdarúgócsapata bejutott a Magyar Kupa legjobb négy csapata közé, és újabb lépést tett afelé, hogy zsinórban ötödször is elhódítsuk a trófeát.

Női labdarúgás, Magyar Kupa, negyeddöntő
MOL Vidi FC – FTC-Telekom 0-6 (0-3)
FTC-Telekom: Németh – Mosdóczi (Nagy V., 62.), Szeitl, Zlidnis, Szabó V. – Aleksic (Papp, 62.), Rőhberg – Kocsán, Fenyvesi, Csiki (Róth, 62.) – Poljak.
Gólszerzők: Csiki (21.), Kocsán (37.), Poljak (42., 56., 79.), Fenyvesi (71.)