Könnyed siker

2017. június 8., csütörtök 16:50 | 1 éve 1 hónapja 8 napja 1 órája 50 perce
A magyar női labdarúgó-válogatott négy ferencvárosi játékossal a soraiban 4-0-ra legyőzte Bulgáriát felkészülési mérkőzésen.
Könnyed siker

Az őszi világbajnoki selejtezőre készülő női válogatottban kezdőként kaptak szerepet a Ferencváros játékosai, Fenyvesi Evelin, Szeitl Szilvia, és Mosdóczi Evelin, míg Nagy Ágnes a szünetben állt be. A 25. válogatott mérkőzését játszó Fenyvesit a mérkőzés előtt a Magyar Labdarúgó Szövetség köszöntötte.

Az első gólig egészen a 23.percig várni kellett, amikor Mosdóczi Evelin volt eredményes. A 30. percben a mieink Zágor Bernadett góljával növelték az előnyüket, így a félidőre 2-0-s előnnyel vonulhattunk. A második félidőben aztán tovább nőtt az előny előbb az 55.percben a St. Pölten légiósa Vágó Fanni volt eredményes majd a 83.percben Zeller Dóra alakította ki a 4-0-s végeredményt.

A tavasszal egy súlyos sérülés után visszatérő válogatott támadónk hosszú idő után szerzett ismét gólt a válogatott színeiben.

„Nagyon fontos mérkőzés volt számomra hiszen ez volt a 25. meccsem a nemzeti csapatban. Egy szerényebb képességekkel rendelkező bulgár csapattal találkoztunk, így a saját játékunkat tudtuk gyakorolni és érvényesíteni. Szép teljesítmény a csapattól, hogy négy gólt is tudtunk szerezni.” - értékelte a mérkőzést Fenyvesi Evelin.

„Egy nem túl nagy ellenállást mutató csapat ellen léptünk pályára. Végig mi domináltunk, folyamatosan az ő térfelükön zajlott a játék, viszont mivel szinte teljesen betömörültek a kapujuk elé, nehéz volt területet nyernünk és mögéjük kerülnünk. Végül mind az első, mind a második félidőben szerzett két-két találattal megnyertük a mérkőzést. Örülök, hogy ennyi idő után góllal térhettem vissza a válogatottba, az pedig külön öröm volt a csapat számára, hogy rengetek szurkoló látogatott ki Balmazújvárosba, hogy végig bíztassák a játékosokat a lelátóról.” – mondta a találkozóról Zágor Bernadett.

NŐI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Magyarország-Bulgária 4-0 (2-0)
Magyarország:
Szőcs Réka - Mosdóczi Evelin (Papp Dóra, 72.), Szeitl Szilvia, Szabó Viktória, Tóth Gabriella (Pinczi Anita, 72.) - Fenyvesi Evelin (Tóth Alexandra, 62.), Hummel-Smuczer Angéla (Nagy Ágnes, 46.) - Rácz Zsófia (Nagy Lilla, 62.), Vágó Fanni, Zeller Dóra - Zágor Bernadett (Németh Loretta, 46.)
Gólszerzők: Mosdóczi (23.), Zágor (30.), Vágó (55.), Zeller (83.)