Megújult lelátó

2017. július 7., péntek 14:55 | 1 éve 9 napja 3 órája 45 perce
A holtszezonban felújították a Ferencváros női labdarúgó-csapatának sportközpontjában a pálya melletti lelátót.
Megújult lelátó

A Magyar Labdarúgó Szövetség által az előző szezon végén elfogadott szabályok alapján a női labdarúgó mérkőzéseknek otthont adó létesítményeknek meg kell felelniük a férfi NB III-as mérkőzések helyszíni szabályainak.

Ennek megfelelően a Bihari úti sporttelepen, ahol a Ferencváros női labdarúgó-csapata hazai mérkőzéseit játssza, felújításra kerültek a lelátók. A bajnokság végével kezdődő munkálatok során egy 200 főt befogadó fedett lelátó kapott helyet a létesítményen belül, ami javítja a mérkőzésre kilátogató nézők komfortérzetét.

A lelátó mellett elhelyeztek egy a nézőteret a játéktértől elválasztó korlátot is. A különböző infrastrukturális feltételek javítása mellett a következő szezonra megújult játéktér is fogadja majd a csapatokat.

„Az MLSZ szabályzata szerint a női NB I-es meccsekhez ezen túl férfi NB III-as infrastruktúrát kell biztosítani. Ennek a legfontosabb része az volt, hogy a Bihari úti lelátókat 50%-osan be kellett fedni. Ez határidőre elkészült, így pedig női csapatunk megkapta az NB I-es licencet, labdarúgóink számára tehát felújított sportközpont áll rendelkezésre” – mondta a munkálatokkal kapcsolatban Paján Viktor, az FTC Népligeti Sportközpont létesítményvezetője.