Nem adjuk fel

2017. május 12., péntek 10:37 | 1 hónapja 12 napja 10 órája 34 perce
Női labdarúgóink második bajnoki döntője előtt vezetőedzőnk, Dörnyei Balázs, továbbá két játékosunk, Bognár Enikő és Samu Anna mondta el várakozásait.
Nem adjuk fel

Női labdarúgó-csapatunk a két győztes mérkőzésig tartó bajnoki döntő első felvonásán 1-0-s vereséget szenvedett az MTK-tól, így Dörnyei Balázs lányai győzelmi kényszerben lépnek pályára hétfőn, 16.00-kor az új Hidegkuti Nándor Stadionban.

- Ha csúcsra akarsz jutni, akkor meg kell járnod a padlót is néha. Ugyanúgy készülünk erre a mérkőzésre, mint az összes többi találkozóra. Semmi különleges felkészülési módot nem alkalmazunk. Van egy már bevált edzésrendszerünk, ami szerint készülünk a mérkőzésekre. Az biztos, hogy egy teljesen más, agresszív, gyors Fradit láthatunk majd, akik megalkuvást nem tűrve lépnek pályára. A mérkőzést követő első edzésen már mindenki teljes erőbedobással dolgozott, a motivációval, az erőszakossággal továbbra sincs gond, minden játékosomban ezer fokon ég a bizonyítási vágy, hogy megmutassák, képesek megfordítani a párharcot – vélekedett Dörnyei Balázs.

Csapatkapitányunk, Bognár Enikő is úgy gondolja, hogy a második mérkőzés teljesen más lesz, mint az első volt.

- A hétfői mérkőzés mindannyiunk számára fájdalmas volt – kezdte Bognár. - Nem egészen tudom megmondani, hogy mi történt a csapattal. Rosszul jött ki a lépés gyakorlatilag mindenkinek. Egy viszont biztos, ez többet nem fordulhat elő. Még nagyobb akaratra lesz szükségünk a jövő heti visszavágón, és koncentráltabb csapatjátékra. Dobbannia kell a Fradi-szívnek, és fog is! Nincs értelme magyarázkodni, ez futball, semmi sincs előre lejátszva. Mindenkinek szeretnénk megköszönni, aki ennek ellenére az utolsó pillanatokig szorított értünk és szurkolt nekünk. Hétfőn a Hidegkúti Nándor stadionban megmutatjuk mindenkinek, hogy mit is jelent a Ferencváros címer. A Fradi család nem veszít, és főleg nem adja fel.

A döntő első mérkőzésén kapunkat védő Samu Anna számára különleges lehet az MTK elleni párharc, hiszen 2015-ben az ő védéseinek köszönhetően nyertük meg a bajnokságot.

- Emlékszem, Balázs meccs előtt odajött hozzám, hogyha tizenegyesek lesznek, akkor becserél - emlékezett vissza az akkori napra rutinos kapusunk. - Volt egy meccsem, hogy felkészüljek rá. Az első tizenegyest kivédése nagyon nagy lökést adott. Azt nem lehet leírni, amit akkor éreztem, nagyon boldog voltam. A második meccsen már rutinosabb voltam. Más taktikával védtem a tizenegyeseket, mint az első meccsen. A csapattársaim nagyon biztosan lőtték a büntetőket és én is hozzátettem a magamét. Fel se fogtuk, hogy megnyertük a bajnokságot. A most hétfői mérkőzésen pedig koncentráltan, mindent beleadva fogunk pályára lépni!

Női bajnoki döntő, második mérkőzés
MTK-FTC
2017.05.15., 16.00
Új Hidegkuti Nándor Stadion