Nem adjuk fel

2017. május 12., péntek 10:37 | 1 éve 2 hónapja 4 napja 8 órája 1 perce
Női labdarúgóink második bajnoki döntője előtt vezetőedzőnk, Dörnyei Balázs, továbbá két játékosunk, Bognár Enikő és Samu Anna mondta el várakozásait.
Nem adjuk fel

Női labdarúgó-csapatunk a két győztes mérkőzésig tartó bajnoki döntő első felvonásán 1-0-s vereséget szenvedett az MTK-tól, így Dörnyei Balázs lányai győzelmi kényszerben lépnek pályára hétfőn, 16.00-kor az új Hidegkuti Nándor Stadionban.

- Ha csúcsra akarsz jutni, akkor meg kell járnod a padlót is néha. Ugyanúgy készülünk erre a mérkőzésre, mint az összes többi találkozóra. Semmi különleges felkészülési módot nem alkalmazunk. Van egy már bevált edzésrendszerünk, ami szerint készülünk a mérkőzésekre. Az biztos, hogy egy teljesen más, agresszív, gyors Fradit láthatunk majd, akik megalkuvást nem tűrve lépnek pályára. A mérkőzést követő első edzésen már mindenki teljes erőbedobással dolgozott, a motivációval, az erőszakossággal továbbra sincs gond, minden játékosomban ezer fokon ég a bizonyítási vágy, hogy megmutassák, képesek megfordítani a párharcot – vélekedett Dörnyei Balázs.

Csapatkapitányunk, Bognár Enikő is úgy gondolja, hogy a második mérkőzés teljesen más lesz, mint az első volt.

- A hétfői mérkőzés mindannyiunk számára fájdalmas volt – kezdte Bognár. - Nem egészen tudom megmondani, hogy mi történt a csapattal. Rosszul jött ki a lépés gyakorlatilag mindenkinek. Egy viszont biztos, ez többet nem fordulhat elő. Még nagyobb akaratra lesz szükségünk a jövő heti visszavágón, és koncentráltabb csapatjátékra. Dobbannia kell a Fradi-szívnek, és fog is! Nincs értelme magyarázkodni, ez futball, semmi sincs előre lejátszva. Mindenkinek szeretnénk megköszönni, aki ennek ellenére az utolsó pillanatokig szorított értünk és szurkolt nekünk. Hétfőn a Hidegkúti Nándor stadionban megmutatjuk mindenkinek, hogy mit is jelent a Ferencváros címer. A Fradi család nem veszít, és főleg nem adja fel.

A döntő első mérkőzésén kapunkat védő Samu Anna számára különleges lehet az MTK elleni párharc, hiszen 2015-ben az ő védéseinek köszönhetően nyertük meg a bajnokságot.

- Emlékszem, Balázs meccs előtt odajött hozzám, hogyha tizenegyesek lesznek, akkor becserél - emlékezett vissza az akkori napra rutinos kapusunk. - Volt egy meccsem, hogy felkészüljek rá. Az első tizenegyest kivédése nagyon nagy lökést adott. Azt nem lehet leírni, amit akkor éreztem, nagyon boldog voltam. A második meccsen már rutinosabb voltam. Más taktikával védtem a tizenegyeseket, mint az első meccsen. A csapattársaim nagyon biztosan lőtték a büntetőket és én is hozzátettem a magamét. Fel se fogtuk, hogy megnyertük a bajnokságot. A most hétfői mérkőzésen pedig koncentráltan, mindent beleadva fogunk pályára lépni!

Női bajnoki döntő, második mérkőzés
MTK-FTC
2017.05.15., 16.00
Új Hidegkuti Nándor Stadion