Női labdarúgóink alaposan kitömték az újonc kapuját

2018. szeptember 8., szombat 16:06 | 4 hónapja 9 napja 4 órája 40 perce
Női labdarúgócsapatunk kérdést nem hagyva 11-0-s győzelmet aratott az MLE vendégeként. Kocsán Petra és a debütáló Luana Spindler is mesterhármast szerzett.
Női labdarúgóink alaposan kitömték az újonc kapuját

Az FTC Telekom női labdarúgócsapata az újonc sereghajtó MLE otthonába látogatott a bajnokság harmadik fordulójában.

Dörnyei Balázs a Samu – Mosdóczi, Csigi, Aleksic, Szabó V. – Pusztai, Fenyvesi, Rőhberg – Cortes, Fogl, Kocsán csapatot küldte pályára. A kispadon Róth, Papp, Ott, Buzás, Zlidnis, Spindler és Poljak várt bevetésre.

Az első helyzetre az 5. percig kellett várni, amikor Szabó baloldalról bepasszolt labdája után Fenyvesi lőtt mellé. Két perccel később azonban megszereztük a vezetést: Cortes készített le a tizenhatos vonalán Kocsánnak, aki távolról a kapuba talált. Mosdóczi beadása után Kocsán újra eredményes lehetett volna, de lesen volt. A 11. perc végén Mosdóczi beívelése kiesett a kapus kezéből, de Szabó előtt összezárt a védelem. A 18. percben egy szögletet kifejeltek, ám pont Cortes elé, aki 18 méterről laposan lőtt, és megduplázta előnyünket. Három perccel később Szabó beadása után Kocsán közelről nem hibázott, ezzel már hárommal vezettünk. Ezt követően újra Szabó adta a gólpasszt, Fogl fejese könnyen szállt a kapuba.

Érdekes jelenetnek lehettünk tanúi a félidő felénél: Fogl és Cortes mezszáma nem egyezett meg a hivatalos jegyzőkönyvben szereplővel, így mezt cseréltek.

A 33. percben Kocsán betört a tizenhatosra, majd megszerezte saját maga harmadik, csapatunk ötödik találatát. Később Fogl közeli fejesénél védett lábbal a kapus. Öt perccel később Aleksicet buktatták, a játékvezető előnyszabályt ítélt, játékosunk felpattant, majd agilisan előre ment, és bár benne volt a kapus, messziről szép gólt lőtt. Négy perccel a félidő vége előtt Mosdóczi tálalt remekül Fogl elé, aki duplájával hétgólosra növelte előnyünket. Nem telt el sok idő, Kocsán passza után Fenyvesi továbbíthatott a kapuba, így 8-0-val mehettünk a szünetre.

Az 53. percben Mosdóczi beadása után Fogl fejelt a kapusba, később Cortes beadása után Kocsán mozgott be jól, de les miatt meghiúsult az újabb gól. A 61. percben csereként beállt Poljak, valamint debütált a Ferencvárosban a brazil Luana Spindler, aki két perc után máris eredményes tudott lenni egy tizenhatoson belüli lövéssel, majd újabb egy perc után Spindler Pusztai passza után már duplázott is, így már kétszámjegyű volt a különbség. Szabót Buzás váltotta a második játékrész feléhez közeledve, így ő lett Csigi társa a védelem belsejében, Pusztai pedig visszahúzódott a baloldalra. Szűk negyedórával a vége előtt Mosdóczi fejese ment nem sokkal mellé, majd Fenyvesi passzolt be a védők közé Poljaknak, aki Spindlerhez továbbított, a lövés pedig épphogy elkerülte a kaput. Kilenc perccel a rendes játékidő vége előtt egy hazapasszolt labdát brazil támadónk fülelt le, és mesterhármast ért el. Nem sokkal később Poljak lepattanó lövését Fenyvesi vágta a kapuba, de már lesen volt. A játékvezető érezte, hogy nincs értelme hosszabbítani, így csapatunk 11 góllal múlta felül ellenfelét.

- Nagy pozitívum, hogy Luana Spindler először léphetett pályára a Ferencvárosban sérülése után, ráadásul rögtön három gólt lőtt. Egy nagyon lelkesen küzdő csapatot győztünk le, sok sikert kívánok nekik a további mérkőzéseikhez, biztos, hogy nehéz szezonjuk lesz. Nem egyszerű ebből a mérkőzésből bármit levonni, egyelőre örülök, hogy együtt van a csapat, hiszen pénteken edzettünk együtt először – mondta vezetőedzőnk, Dörnyei Balázs.

Együttesünk három győzelmet követően legközelebb jövő szombaton, a szintén újonc Szent Mihály csapatát fogadja hazai környezetben.

Női NB I, 3. forduló
MLE-FTC 0-11 (0-8)
FTC: Samu – Mosdóczi, Csigi, Aleksic, Szabó V. (Buzás, 66.) – Pusztai, Fenyvesi, Rőhberg – Cortes, Fogl (Spindler, 61.), Kocsán (Poljak, 61.)
Gól: Kocsán (6., 20., 33.), Cortes (17.), Fogl (22., 41.), Aleksic (38.), Fenyvesi (44.), Spindler (63., 64., 81.)