Sima vereség

2017. szeptember 19., kedd 20:53 | 9 hónapja 26 napja 21 órája 34 perce
Magyarország női labdarúgó-válogatottja négy Fradi-játékossal soraiban hazai pályán 6-1-es vereséget szenvedett Dánia ellen.
Sima vereség

Az Eb-döntős Dánia ellen kezdte meg szereplését a magyar női labdarúgó-válogatott a 2019-es világbajnokság kvalifikációs sorozatában. Markó Edina szövetségi kapitány a ferencvárosi játékosok közül a kezdőbe jelölte Szeitl Szilviát, Szabó Viktóriát, Fenyvesi Evelint és Mosdóczi Evelint is.

Magyar helyzettel indult a találkozó: a 4. percben Vágó Fanni passzát követően Csiszár Henrietta lőhetett kapura, kísérletét azonban hárítani tudta a dánok kapusa. A vendégek ezt követően átvették a mérkőzés irányítását.

A 27. percben büntetőhöz jutott Dánia, amelyet Nadim magabiztosan értékesített. A válaszunk is a mészpontról született: egy pontrúgás után Csiszár Henrietta harcolt ki büntetőt a válogatott számára, amelyet a Wolfsburg légiósa, Jakabfi Zsanett higgadtan lőtt a kapuba. A szünetre mégis hátrányban vonulhattunk: Troelsgaard 25 méteres lövését nem tudta hárítani Bíró Barbara.

A második játékrészben már nem bírtuk a tempót a dánokkal: az 55. percben gyors kontra végén Harder volt eredményes, a 67. és a 74. percben Troelsgaard talált a kapunkba. A 88. percben Sörensen találata állította be a végeredményt.

Markó Edina együttese legközelebb október 19-én lép pályára a selejtezősorozatban: akkor a horvátokat fogadja a magyar csapat, majd öt nappal később Svédországban lép pályára.

Világbajnoki selejtező
Magyarország-Dánia 1-6 (1-2)
Magyarország:
Bíró Barbara - Tóth Alexandra (Magyarics Zoé, 59.), Tálosi Szabina, Szeitl Szilvia, Szabó Viktória - Rácz Zsófia, Fenyvesi Evelin (Csányi Diána, 75.) - Mosdóczi Evelin, Csiszár Henrietta, Jakabfi Zsanett - Vágó Fanni (Németh Loretta, 87.)
Gól: Jakabfi (41. – 11-esből), ill. Nadim (28. – 11-esből), Troelsgaard (44., 67., 74.), Harder (55.), Sörensen (88.)