Vereség Skócia ellen

2017. szeptember 14., csütörtök 21:17 | 10 hónapja 1 napja 21 órája 9 perce
Vereséget szenvedett a vb-selejtező rajtja előtt a női labdarúgó-válogatott. A megfiatalított csapat 3-0-ra kapott ki az elithez tartozó Skócia ellen.
Vereség Skócia ellen

Női labdarúgó-válogatottunk szeptember 19-én, Gyirmóton, az Eb-ezüstérmes Dánia ellen lép pályára vb-selejtező első fordulójában, ám előtte Skócia ellen játszott felkészülési mérkőzést. Skócia jelenleg a 22. helyet foglalja el a világranglistán, és részt vett a 2017-es hollandiai Európa-bajnokságon is, ahol csoportjában vereséget szenvedett Angliától és Portugáliától, ugyanakkor legyőzte a csoportmásodik Spanyolországot.

Markó Edina szövetségi kapitány nem számíthatott több meghatározó játékosára sem, így például Zeller Dóra és Zágor Bernadett sem lépett pályára a találkozón. A szövetségi kapitány a ferencvárosi kerettagok közül Szabó Viktóriát, Mosdóczi Evelint és Fenyvesi Evelint a kezdőbe jelölte, míg a másodi félidőben csereként mutatkozhatott be a válogatott színeiben Csiki Anna és lehetőséget kapott Kocsán Petra is.

A mérkőzés számunkra nem kezdődött jól, hiszen a 15. percben egy pontrúgást követően Lana Clelland révén vezetést szerzett Skócia. Az egyenlítésre gyors lehetőségünk volt, ám pár perccel később Jakabfi Zsanett a lécet találta el.

A 27. percben Claire Emslie révén tovább növelte előnyét a vendég együttes. A második játékrészben továbbra is a vendégcsapat irányította a játékot, technikailag és fizikálisan is a Markó Edina tanítványai fölé nőtt, és a meccs hajrájában egy hosszú indítást követően végleg eldöntötte a találkozót: a 89. percben a védők közül kilépő Ross lőtt a kapu jobb oldalába.

Magyarország–Skócia 0–3 (0–2)
Magyarország: Szőcs Réka, Csiszár Henrietta, Tóth Alexandra, Németh Loretta, Szabó Viktória, Vágó Fanni, Jakabfi Zsanett, Mosdóczi Evelin, Rácz Zsófia, Fenyvesi Evelin, Balogh Henrietta
Gól: Clelland (15.), Emslie (27.), Ross (89.)

(Fotó: mlsz.hu)