Taksony SE– FTC 4-6 (2-3)

2012. június 18., hétfő 9:58 | 6 éve 8 hónapja 2 napja 21 órája 33 perce
Tíz gól a jubileumi meccsen.
Taksony SE– FTC  4-6 (2-3)

80 éves Taksony labdarúgása. Ennek alkalmából egész napos rendezvénnyel ünnepeltek a helyiek, ennek fénypontjaként a taksonyi és a ferencvárosi öregfiúk mérkőztek meg. Csapatunkban két debütáló is volt: játékosként Lászka Balázs, míg edzőként Ebedli Zoltán, aki a csapatkapitányi teendőket is ellátta ezen a napon. Ebedli Dzurják Józsefet váltotta a kispadon, aki Diósgyőrben lett pályaedző.

Remek hangulatú, kitűnő mérkőzést láthatott a szépszámú közönség, mivel a találkozó kétharmadában a hazaiak abszolút egyenrangú ellenfelei voltak a Fradinak. Az FTC a 10. percben szerzett vezetést, ekkor Horváthhoz került a labda, aki az eldőlő kapus felett a háló közepébe emelt. A hazaiak három perc alatt fordítottak. Előbb egy rosszul hazaadott labdára csaptak le, és mattolták Kiss-Rigót, majd egy mesteri indítás végén szerezték meg a második góljukat.

A nagy meleg ellenére érdekes csatát hozott a jubileumi meccs. A szünetig a Fradi visszavette a vezetést. A 25. percben Horváthot lerántani sem tudták a vendéglátók, beküzdötte magát a 16-oson belülre, kicselezte a portást, majd a hálóba gurított. Közvetlenül a lefújás előtt alakult ki a félidei állás. Albert Horváth elé sarkalt, ő középre adott, az érkező Wukovicsnak már csak a hálóba kellett helyeznie.

A második felvonást kitűnően kezdte a Taksony, és hét perc alatt fordított, 4-3. Ekkor azonban vendéglátóink fáradni látszottak. Ennek köszönhetően a Fradi fölénybe került, és gyorsan visszavette a vezetést. A 44. percben Schultz remek labdát tálalt Horváth elé, aki kilőtte a rövid sarkot. Négy minutummal később Wukovicsot rúgták fel a 16-oson belül, a bíró határozottan 11-est ítélt. A büntetőt Pogány könnyedén helyezte a jobb alsó sarokba, 4-5. A végeredményt Deszatnik állította be, aki az 51. percben kilépett a védők közül, és a kapu jobb oldalába helyezett. Sajnos ezután a három gólig jutó Horváth Péter sérülést szenvedett, így le kellett cserélni őt.

A hátralévő időben már csak helyzetekig jutottak a csapatok. A Taksonynak egy támadáson belül két hatalmas lehetősége is volt, de Kiss-Rigó mindkét alkalommal bravúrral hárított. A mérkőzést az elmaradhatatlan fotózkodás, és autogramosztás zárta. A taksonyiak méltóképpen ünnepelték meg a 80. születésnapjukat.

Kiss-Rigó – Lászka, Balogh G. (Rab), Keller, Szkukalek (Bánki) – Bubcsó, Albert (Schultz), Deszatnik – Ebedli (Pogány), Wukovics, Horváth P. (Ebedli)
Edző: Ebedli Zoltán
G: Horváth P. 3, Wukovics, Pogány (11-esből), Deszatnik