Drámai hetespárbaj után a Fradi nyerte az V. Novák Dezső Emléktornát!

2019. február 2., szombat 20:28 | 16 napja 21 órája 53 perce
U13-as labdarúgócsapatunk elképesztő izgalmak után megnyerte az V. Novák Dezső Emléktornán – VIDEÓ!
Drámai hetespárbaj után a Fradi nyerte az V. Novák Dezső Emléktornát!

Tapolcán már ötödik alkalommal rendezték meg az öt éve elhunyt klublegendánk, Novák Dezső emlékére szervezett utánpótlás labdarúgó tornát. Az idei viadalon az FTC U13-as együttese a kaposvári Bene Ferenc Labdarúgó Akadémiával, a Dunaújvárossal, a szombathelyi Illés Akadémiával, a Mosonmagyaróvári TE-vel, a házigazda Tapolcával, a Veszprémmel és a Zalaegerszeggel játszott a csoportkörben 12 perces mérkőzéseket.

Az első találkozón 9-0-ra kiütöttük a Dunaújvárost, majd nagy nehezen, de legyőztük a Mosonmagyaróvárt. A házigazdák ellen 17-ig meg sem álltunk és újabb kapott gól nélküli meccset hoztunk le. A rangadón a ZTE-t 4-2-re vertük, majd újabb kétgólos (2-0) sikert arattunk a Bene Ferenc LA ellen. Az Illés Akadémiával játszott csatánk elképesztő végjátékot hozott, ugyanis 20 másodperccel a vége előtt a szombathelyiek egyenlítettek, azonban Szűcs Zsombor a lefújás előtti pillanatban ismét betalált, így 2-1-es Fradi-siker született. Az utolsó csoportmeccsen, már biztos elsőként és döntősként a Veszprémmel játszottunk 1-1-es döntetlent.

A többi eredmény úgy alakult, hogy végül a Zalaegerszeg végzett a második helyen, így a Fradi a döntőben ismét összecsapott a ZTE-vel.

A 20 perces fináléban mindkét kapu folyamatosan veszélyben forgott, nagy helyzetek és nagy védések jellemezték a párharcot. A rendes játékidőben azonban nem született gól, így a szabályok értelmében csapatonként három-három hétméteres következett. Egyik fél sem rontott, a negyedik körben viszont mindkét csapat hibázott. A kilencedik párharc igazán pikánsra sikeredett, ugyanis kapusunk, Ulviczki Balázs előbb megfogta egerszegi kollégája lövését, majd a sajátját a jobb alsó sarokba vágta, ezzel az FTC aranyérmes lett!

A mindent eldöntő hetespárbaj


Ulviczki Balázs – Miniinterjú

- Szívből gratulálunk, de mindenekelőtt meg kell kérdeznem, hogy vagy, hiszen a döntőben volt egy csúnya ütközésed az ellenfél egyik játékosával.
- Köszönöm, szerencsére jól vagyok. Jött egy magas labda és az ellenfél csatárával egyszerre értünk hozzá és véletlenül összefejeltünk, de most már minden rendben.

- Rendkívül izgalmas mérkőzés volt, helyzetek mindkét kapu előtt, nagy védések, végül a hétméteresek döntöttek.
- Úgy készültünk, hogy a csoportmeccsünkből nem szabad kiindulna, hiszen ez még is csak egy döntő. Ilyenkor minden csapat nagyon felszívja magát a Fradi ellen, de erre fejben is készültünk. Úgy gondolom, hogy nem mindent tudtunk megcsinálni, amit kért tőlünk az edző, de nagyot küzdöttünk és meglett az eredménye.

- Az utolsó körben ráadásul előbb védted a másik kapus lövését, majd eldöntötted a finálét.
- Ehhez nagyon kellettek a csapattársaim, hiszen amellett, hogy védtem, ők belőtték a sajátjukat én pedig ezzel a plusszal tettem hozzá a közös sikerünkhöz és nagyon örülök neki.

A tornagyőztes csapat névsora:
Ulviczki Balázs (kapus), Komáromi Bálint, Lakatos Csongor, Bán Gergő (csapatkapitány), Herczeg Botond, Kövesdi Szabolcs, Miskolczi Domonkos, Varga Zétény, Bende Tihamér, Szijártó Balázs, Szűcs Zsombor, Bossányi Zétény.
Edzők: Balázs Péter, Ujfalusi Attila.

EREDMÉNYEK
CSOPORTKÖR
FTC-Dunaújváros 9-0
FTC-Mosonmagyaróvár 2-1
Tapolca-FTC 0-17
ZTE-FTC 2-4
Bene Ferenc LA-FTC 0-2
FTC-Illés Akadémia 2-1
FTC-Veszprém 1-1
DÖNTŐ
FTC-ZTE 0-0 – hétméteresekkel: 8-7