Elitkörös ellenfelek

2018. december 6., csütörtök 19:06 | 2 hónapja 9 napja 15 órája 5 perce
A magyar férfi U19-es labdarúgóválogatott Horvátországban, az U17-es csapat hazai pályán vív tavasszal Eb-selejtező elitkört.
Elitkörös ellenfelek

Tavasszal mind a férfi, mind a női U19-es és U17-es magyar labdarúgó-válogatott az Eb-selejtező elitkörében szerepel.

A férfi U19-esek március 20. és 26. között Horvátországban a házigazdák mellett a németekkel és a norvégokkal küzdenek meg. Csak a csoport első helye ér Eb-kvótát. Az elitkör kiharcolásában a fradista Csonka András is szerepet játszott.

Az U17-es válogatott március 26. és április 1. között hazai pályán játszik a belgák, a norvégok és a bosnyákok ellen. Ebben a korosztályban a nyolc csoportelső mellett a hét legjobb második helyezett is utazhat a kontinensviadalra.

A női U19-es magyar válogatott április 2. és 8. között Spanyolországban játszik az Eb-ért. A házigazdák mellett Írország és Szerbia lesz az ellenfél. Az elitkör kiharcolásában szerepet játszott a fradista Győrik Alexandra, Nagy Virág és Pusztai Sára is.

A fiúkhoz hasonlóan a női U17-es válogatott is hazai pályán elitkörözik. Március 21. és 27. között Anglia, Görögország és Grúzia lesz az ellenfél. Ebben a korosztályban Halla Petra, Buzás Kata, Róth Rebeka, Papp Luca és Ott Eszter volt fradista kerettag az első selejtezőkörben. A lányok esetében mindkét korosztályban csak a csoportelsőség ér Eb-kvótát.