Megvannak az ellenfelek

2017. december 6., szerda 15:59 | 1 éve 12 napja 22 órája 23 perce
A ferencvárosi játékosokat is a soraikban tudó magyar utánpótlás-válogatottak megkapták ellenfeleiket a 2018-as Eb elitkörére, valamint a 2019-es Eb selejtezőire.
Megvannak az ellenfelek

A magyar U17-es és U19-es válogatott is továbbjutott a 2018-as Európa-bajnokság selejtezőjéből az elitkörbe. Így mindkét válogatottnak egy-egy tavaszi minitornán lesz esélye kiharcolni az Eb-részvételt. A 17 éven aluliaknál a Ferencváros játékosai közül Papp Marcell, míg az U19-eseknél Csonka András és Kundrák Norbert szerepeltek a selejtezőkön (Kundrák azóta inkább már az U21-eseknél kap lehetőséget).

Az mlsz.hu tájékoztatása szerint az U17-es válogatott 2018. március 22-től Izrael, Szlovénia és Románia ellen lép pályára a tavaszi, hazai rendezésű elitkörben, amelynek végén a nyolc csoportgyőztes mellett a hét legjobb csoportmásodik kvalifikálja magát az angliai kontinensviadalra.

Az U19-eseknek nehezebb dolguk lesz: március 21-től a címvédő Angliával, az elitkör ezen csoportját vendégül látó Macedóniával, valamint Lettországgal csapnak össze a finnországi Európa-bajnokságért, ebben a korosztályban ráadásul csak a csoportgyőztesek jutnak tovább.

Emellett megtartották a 2019-es Eb selejtezőinek sorsolását is. Itt mindkét korosztályban Magyarország lesz a házigazda, a fiatalabbak szeptember 30-tól Szerbiával, Romániával és Litvániával, míg az idősebbek október 10-től Ausztriával, Szlovéniával és Koszovóval játszanak majd.

(Fotó: mlsz.hu)