Negyedik hely

2017. augusztus 6., vasárnap 11:55 | 1 éve 4 hónapja 12 napja 20 órája 9 perce
A Ferencváros U19-es labdarúgó-csapata többek közt a Bayern München, az AS Roma, a Rapid Wien, a Monaco fiataljait megelőzve a 4. helyen végzett a dortmundi Ruhr-kupán.
Negyedik hely

Amint arról korábban ITT beszámoltunk, a Ferencváros U19-es labdarúgó-csapata egészen az elődöntőig menetelt a Dortmundban megrendezett rangos nemzetközi tornán, a Ruhr-kupán, ott azonban a Real Madridtól vereséget szenvedett, így a harmadik helyért mérkőzhetett meg, a Schalke 04 korosztályos együttesével.

Sajnos a találkozó elejétől kezdve német ellenfelünk uralta a játékot, többet birtokolták a labdát, több veszélyes helyzetet alakítottak ki, és már az első játékrész végére kétgólos előnyhöz jutottak. A második félidőben ezt ügyesen tartották, ekkor a mieinknek még volt néhány lehetősége a szépítésre, a kontrából érkező harmadik gól viszont eldöntötte a nyitott kérdéseket. Ezután sajnos egy kicsit összeesett Pókos Csaba együttese, talán a többnapos erőltetett menet is kijött játékosainkon, akiken a második félidőben átrohant a Schalke. A mérkőzés vége 7-0-s vereség lett, így a Ferencváros U19-es csapata a torna negyedik helyén végzett.

Ez azonban így is egy fantasztikus eredmény, hiszen fiataljaink olyan csapatok korosztályos együtteseit tudták maguk mögé utasítani, mint a Bayern München, az AS Roma, a Werder Bremen, a CSZKA Moszkva, az AS Monaco, vagy a Rapid Wien. A torna legjobb játékosa megtisztelő címére is esélyes (a szavazás a döntő után lesz esedékes) támadónk, Kundrák Norbert pedig győzelem esetén a tavalyi győztes Monaco-sztár, Kylian Mbappé után vehetné át az értékes egyéni díjat. Utánpótlás szakmai koordinátorunk, Lisztes Krisztián sem volt elégedetlen a tornán látottakkal:

„Sajnos a bronzmérkőzés nagyon nem sikerült úgy, ahogy szerettük volna” – kezdte a szakember. „Ezzel talán egy nagyon picit leromboltuk azt, amit az elmúlt napokban felépítettünk, de ettől függetlenül nagyon jó tornát játszottunk, az egész egy remek lehetőség volt arra, hogy képet kapjunk arról, hol tartanak a játékosaink a nemzetközi mezőnyhöz képest. Ráadásul ők is megérezhették, milyen mentalitással kell felvenniük a kesztyűt és milyen tűzzel kell pályára lépniük ahhoz, hogy eredményesek lehessenek. Ebből a szempontból a bronzmeccs is tanulságos volt, hiszen ma egy kicsit fáradtabbnak érezték magukat, és megtanulhatták, hogy ha nem tudnak a komfortzónájukból a mostaninál jobban kilépni, akkor akár egy nagyobb vereség is becsúszhat. Összességében ez egyáltalán nem nagy baj, a tornán való szereplésünk remek volt, és látjuk a hibapontokat, amiken még javítani kell. Nagyon örülünk, hogy itt lehettünk, remélem, sikerült jó benyomást tennünk. Jó esélyünk van rá, hogy jövőre is hívjanak, ráadásul a nemzetközi kapcsolatainkat is sikerült nagyban tovább építeni, tehát összességében abszolút elégedett vagyok” – zárta összegzését Lisztes Krisztián.

Ruhr-Kupa, Bronzmérkőzés
Schalke 04 – Ferencváros 7-0 (2-0)
FTC U19: Varga Á. – Fekete, Dénesi, Molnár, Nyéki – Csonka, Lefler, Szalka – Szabó R., Kundrák, Novák Zs.
Vezetőedző: Pókos Csaba

További program
Döntő
Borussia Dortmund-Real Madrid