Tornagyőzelem

2018. február 13., kedd 12:50 | 10 hónapja 6 napja 1 órája 48 perce
A magyar U17-es labdarúgó-válogatott két ferencvárosi játékossal a keretében rangos nemzetközi tornát nyert Spanyolországban.
Tornagyőzelem

A Szélesi Zoltán irányította U17-es magyar labdarúgó-válogatott Spanyolországban, a La Manga Kupán szerepelt február 8. és 12. között. A magyar csapatban két ferencvárosi futballista, a védő Vida Kristóf (a képen az alsó sorban balról a harmadik) és a támadó, Papp Marcell (a képen az alsó sorban balról a második) is pályára lépett a Svédország, Norvégia és Szlovákia elleni felkészülési mérkőzéseken.

A mieink Svédországgal 1-1-es döntetlent játszottak, Norvégiát fordulatos mérkőzésen Papp Marcell góljával 3-2-re győzték le, míg Szlovákiát 2-1-re verték, így két győzelemmel és egy döntetlennel megnyerték a kupát. Vida és Papp korosztályos válogatottunk mindhárom mérkőzésén kezdőként, illetve csereként is pályára lépett.

„Nagyon jól éreztük magunkat, a pályák és a szállás is hihetetlenül jó volt. Kemény és nehéz meccseket játszottunk, mindegyik nagyon izgalmas volt. A szövetségi kapitánytól sok játéklehetőséget kaptunk, nagyon örültem, hogy a második meccsen Norvégia ellen én szereztem a győztes gólt. Úgy gondolom, hogy Kristóffal együtt rengeteg tapasztalatot szereztünk, hiszen neves ellenfelekkel találkoztunk, akik más stílusú futballt képviselnek, de szerintem gyorsan felvettük a tempót” – mondta támadónk, Papp Marcell.

A magyar válogatott számára a torna remek felkészülés volt a közelgő Európa-bajnoki elitkörre, amelyben március 22-től hazai pályán Izrael, Szlovénia és Románia ellen játszunk. Az elitkör csoportgyőztesei mellett a hét legjobb második helyezett biztosítja majd a helyét a májusban, Angliában rendezendő Európa-bajnokságon.

EREDMÉNYEK
U17-ES FELKÉSZÜLÉSI LABDARÚGÓTORNA
LA MANGA KUPA, SPANYOLORSZÁG

Magyarország–Svédország 1–1
(A magyar válogatottban Papp Marcell a 60., Vida Kristóf a 70. percben állt be)
Magyarország–Norvégia 3–2
(A magyar válogatottban Papp Marcell kezdett, a 80+1. percben győztes gólt szerzett, Vida Kristóf a 67. percben állt be)
Magyarország–Szlovákia 2–1
(A magyar válogatottban Vida Kristóf kezdett, Papp Marcell a 79. percben állt be)