U17: hibátlanul!

2017. október 16., hétfő 18:35 | 1 éve 29 napja 59 perce
A magyar U17-es labdarúgó-válogatott Papp Marcellel a soraiban utolsó Eb-selejtezőjén 3-1-re legyőzte Koszovót, így hibátlan teljesítménnyel jutott tovább az elitkörbe.
U17: hibátlanul!

A Ferencváros labdarúgója, Papp Marcell a kispadon kezdte a magyar U17-es válogatott Koszovó elleni Eb-selejtező mérkőzését. A nemzeti csapat Wales legyőzése után Hollandia ellen is győztesen hagyta el a pályát, így már biztosan csoportelsőként lépett pályára utolsó csoportmérkőzésén. Ez érződött is a találkozón, ugyanis az első félidőben a koszovóiak irányították a mérkőzést, sőt, a 15. percben Hysenaj révén a vezetést is meg tudták szerezni. Játékosunk a 41. percben lépett pályára, a szombathelyi Bokor Bencét váltotta. Az állás már nem változott az első játékrész lefújásáig, így egygólos koszovói előnnyel vonulhattak szünetre a csapatok.

A második félidőre egészen más felfogásban futottak ki a pályára Szélesi Zoltán játékosai, és ennek hamar meg is lett az eredménye: Tóth-Gábor Kristóf révén gyorsan egyenlítettünk. A szombathelyi támadó a 71. percben megszerezte önmaga és csapata második gólját, ami már a vezetést jelentette a magyar válogatott számára. A csíkszeredai Csala Tibor ráadásban lőtt gólja már csak a hab volt a tortán.

3-1-es győzelmével a magyar U17-es válogatott hibátlan mérleggel zárta az Eb-selejtező csoportkörét, és első helyen jutott tovább az elitkörbe.

Labdarúgás, U17-es Eb-selejtező
Koszovó – Magyarország 1-3 (1-0).
Magyarország: Kiss Ágoston – Bokor Bence (Papp Marcell), Varju Benedek, Nyári Patrik, Papp László – Kocsis Bence Máté, Márton Adrián (Beke Péter), Irimiás Gergő – Bukta Csaba, Tóth-Gábor Kristóf, Cipf Dominik (Csala Tibor).
Gólszerzőink: Tóth-Gábor (2), Csala.