U21: Döntetlen a svédekkel

2017. november 10., péntek 19:28 | 1 éve 3 napja 23 órája 27 perce
A magyar U21-es válogatott a csereként beálló Kundrák Norberttel a soraiban kétgólos vezetés után 2-2-es döntetlent játszott a Svédország elleni Eb-selejtezőn.
U21: Döntetlen a svédekkel

A magyar U21-es labdarúgó-válogatott a 2019-es Európa-bajnokság selejtezőinek harmadik mérkőzésén az európai élvonalhoz tartozó Svédországot fogadta a Szusza Ferenc stadionban. A mieink első két selejtezőjükön a 91. percben szerzett győztes góllal 2-1-re legyőzték Máltát, majd gólnélküli döntetlent játszottak Törökországban, így a csoport 4. helyéről várták a csoportfavorit, három meccs után hét ponttal álló svédek elleni mérkőzést.
Michael Boris szövetségi edző bő keretében két ferencvárosi labdarúgó, Csernik Kornél és Kundrák Norbert kaptak meghívót, a meccskeretbe azonban csak Kundrák került be, aki a kispadon kezdte a találkozót.

A magyar válogatott jól kezdte a mérkőzést, gyorsan felvette a ritmust, és pontos passzokat, lendületes, veszélyes játékot mutatott be. A gólhoz azonban elsőként a svédek jártak közelebb, a 10. percben egy jobb oldali szöglet után Brorsson vállal találta el a lécet, ahonnan a magyar kapus, Demjén Patrik közreműködésével a kapu fölött hagyta el a labda a játékteret. Ezután viszont továbbra is a mieink uralták a játékot, olyannyira, hogy a 16. percben a vezetést is megszereztük, miután a balszélen elhúzó Szoboszlai lapos beadását Sallói lőtte kapura, ez a próbálkozás még elakadt egy blokkoló védőben, a lepattanót azonban Bíró Bence a kapuba juttatta! (1-0) Sőt, másfél perccel később már kétgólos volt a magyar előny: Bíró és Gazdag szép összjátéka után előbbi a tizenhatos vonala környékéről a hálóba lőtt. (2-0) Továbbra is lendületben maradtunk, annak ellenére is, hogy a svédek fokozatosan átvették a játék irányítását. A magyar csapat ebben az időszakban is veszélyes kontrákat vezetett. A 38. percben Svédország közel járt a szépítéshez, de Walqvist lövését Demjén fogta a rövid saroknál. A 44. percben azonban már ő is tehetetlen volt, kettő az egy elleni játék végén Engvallnak már csak az üres kapuba kellett passzolnia. (2-1)

A második játékrészre egy sokkal lendületesebb, harcosabb svéd, és egy védekezésre és kontrákra berendezkedő magyar válogatott érkezett a pályára. Többször is veszélyes helyzetet alakítottak ki a vendégek, a félidő első tíz percében háromszor is akadt Demjénnek védenivalója. Ezt követően sikerült kicsit kijjebb jönni a szorításból, sőt, Szoboszlai révén lövésig is eljutottunk, de továbbra is a svédek irányították a játékot, akiknek kezdett egyre sietősebb lenni a dolog. Ez pedig teret nyitott a magyar kontrák előtt, a 71. percben Szalai Attilának sikerült is zavarba hoznia a svéd kapust, Dahlberget, elvette tőle a labdát, majd éles szögből, balról, ballal a kapufát találta el. Ennél közelebb sajnos nem jártunk a gólhoz a második játékrészben, a svédek viszont fokozatosan növelték a nyomást. A 82. percben pályára küldték a legendás svéd támadó, Henrik Larsson fiát, Jordan Larssont, aki három perccel később egy lepattanót 15 méterről a bal felsőbe vágott, így kiegyenlített. (2-2) A gól után közvetlenül cserélt Michael Boris, ekkor lépett pályára Kundrák Norbert, a két gólt szerző Bíró helyén. Az egyenlítő gól után mindkét csapat rohamozott a győztes gólért, talán a magyarok jártak hozzá közelebb, a 92. percben éppen a jobbszélen elhúzó Kundrák passzolt laposan középre remekül Gazdaghoz, aki azonban sajnos centikkel, de a bal kapufa mellé lőtt, így maradt a döntetlen.

A magyar U21-es válogatott bár közel járt a bravúrhoz, a 2-2-es végeredmény azt jelenti, hogy 5 ponttal mindössze a csoport negyedik helyén áll a nemzeti csapat, egy ponttal a két meccsel többet játszott Ciprus, és három ponttal az egy meccs előnyben lévő Svédország mögött.

Labdarúgás, U21-es Eb-selejtező
Magyarország – Svédország 2-2 (2-1)
MAGYARORSZÁG: Demjén – Lenzsér (Pávkovics, 28.), Hegedűs, Tóth B. – Szivacski, Gazdag, Kleisz, Szalai A. – Szoboszlai – Sallói (Korozmán, 75.), Bíró B (Kundrák, 85.).
Szövetségi edző: Michael Boris.
Gólszerzőink: Bíró B. (2)

(Fotó: mlsz.hu)