Curlingesek az Arénában

2018. december 7., péntek 21:14 | 1 hónapja 10 napja 8 órája 6 perce
A Mezőkövesd elleni, idei utolsó hazai labdarúgó-mérkőzésünkön curling szakosztályunk képviselői várják a meccs előtt a szurkolókat.
Curlingesek az Arénában

Az utolsó 2018-as hazai labdarúgó-mérkőzésen a curlingesek csatlakoznak a Szakosztályok az Arénában programhoz, amely a labdarúgáson kívüli fradista sportágaknak nyújt lehetőséget bemutatkozni a Groupama Aréna népes közönségének. Sportolóink olyan akciókkal készülnek, ami révén szurkolóink nem csak mindent megismerhetik az adott sportágat, de ki is próbálhatják azt. Remélhetőleg minél több érdeklődőt köszönthetünk majd tehát a Családi, azaz a D-szektor alatt, ahol a kitelepülés egy órával a mérkőzés kezdete előtt kezdődik. Bajnoki aranyéremre hajtó labdarúgó-csapatunk Mezőkövesd elleni mérkőzése szombaton 17.00-kor kezeődik, a találkozó legfontosabb információit ITT olvashatják.

Curling

Magyarországon még rendkívül fiatal sportágnak számít a curling, mivel mindössze 2005-ben készült el az első és máig egyetlen curlingpálya a budapesti Kamaraerdőben. Az FTC curling szakosztálya 2018 februárjában ünnepelte tizedik születésnapját, és igen szép eredményeket ért el ebben az évtizedben mind a nők, mind a férfiak mezőnyében. Négy Magyar Kupa-győzelem, valamint egy bajnoki cím után, 2017 decemberében már a nemzetközi színtéren is megmérethették magukat, hiszen az FTC Jégmadarak csapata alkothatta a magyar válogatottat a svájci Európa-bajnokságon, ahol két győzelemmel kiharcolták a bennmaradást a B-divízióban. Az Anglia elleni meccsükön pedig a Fair Play diplomára méltó magatartást tanúsítottak, amelyet 2018 májusában vehették át a Magyar Olimpiai Bizottság Fair Play Díjátadó Gáláján.

Curlingeseink toborzást is tartanak az eseményen: 12 éves kortól felfelé várják a lányok és a fiúk jelentkezését a szakosztályba!

A 2018 februárjában induló Szakosztályok az Arénában program a curlingesek becsatlakozásával tehát egy naptári év alatt teljesíti az első ciklust, a Fradi minden szakosztálya lehetőséget kapott megmutatni magát ezzel. Aggodalomra viszont semmi ok, tavasszal is lesz majd lehetőség a sportágak kipróbálására, illetve azon sportolók és edzők megismerésére, akik az év többi időszakában talán kevésbé kerülnek a reflektorfénybe.

Szakosztályok az Arénában – Curling
FTC-Mezőkövesd, december 8., szombat 17.00
A kitelepülés kezdete: 16.00
Helyszín: Groupama Aréna, Családi szektor (D-szektor)