Győzelem az Újpest ellen

2015. január 26., hétfő 10:51 | 3 éve 9 hónapja 17 napja 18 órája 25 perce
Újonc férfi curling csapatunk meglepetésre sikert aratott a bajnokság B ligájában, ezzel a feljutást jelentő helyen várják a február végi folytatást.
Győzelem az Újpest ellen

A hazai curling rutinos formációjának számító UTE Férfi csapata egy nemzetközi torna időpontjának ütközése miatt nem élt az A liga indulási jogával, így a papírforma az alsóbb osztályos menetelésüket sejtette. Az Országos Csapatbajnokság harmadik fordulójában viszont bravúros győzelem született: 6-3-as eredménnyel az újonc FTC Kazuár nyerte a Fradi–Újpest rangadót. Ezzel a győzelemmel a magyar férfi mezőny első helyén fordulnak a zöld-fehérek a bajnokság harmadában, a folytatás február 28-án következik.

A győztes csapata tagjai: dr. Verasztó Mihály, Csörgics Mátyás, Kasuba Viktor, Kuttner Ádám és Vámos Tibor volta. Az FTC Kazuár jelenleg a Ferencváros egyetlen felnőtt utánpótlás csapata, mely többségében egy éve nyílt edzéseken curlingező fiatalokból szerveződött egy tapasztalt csapatkapitány vezetésével.

A koedukált bajnokság szombati játéknapján 9-3-as sikert arattak a romániai CC Vis-sel szemben, és a kétórás játékidő utolsó kövével maradtak 8-9-es eredménnyel alul a WSC Rimes csapatával szemben, mely soraiban tudhat két kölcsönadott FTC játékost is (Noskó Éva és Szabó Eszter).

A magyar válogatottságot is eldöntő OB férfi alapszakasza január 31-én kezdődik, ahol 12:30-kor az FTC Jégmadarak a címvédő Cool Jégfarkasokkal találkoznak.