Hárman még versenyben

2017. november 6., hétfő 15:48 | 1 éve 2 hónapja 9 napja 17 órája 23 perce
A Ferencváros curling szakosztályát négy csapat képviseli a 2017-es Magyar Kupában, ebből három már az első körben megkezdte a küzdelmeket.
Hárman még versenyben

A curling Magyar Kupa 14 csapatos mezőnyében négy csapat – Az FTC Fradi, az FTC Jaguars, az End-Hunters, és a férfi magyar bajnoki címvédőként a november 10-12-ei második fordulóban, az elődöntőben csatlakozó Jégmadarak – képviselte a Ferencváros curling szakosztályát.

Az egyenes kieséses, két vigaszággal, úgynevezett „triple knocokut” rendszerben lebonyolított tornán az FTC Fradi kezdte meg leghamarabb a szereplését. Rögtön az első fordulóban összecsaptak az SSC Fiúk csapatával, 8-2-es vereségükkel pedig egyből átkerültek a B jelű vigaszágra.

Az FTC Jaguars, és női csapatunk, az End-Hunters csapatranglista-helyezésüknek köszönhetően a főág második fordulójában csatlakozott a küzdelmekhez. A Jaguars 6-4-re legyőzte a Vasas SC Girlinget, és továbbjutott, míg az End-Hunters 6-4-re kikapott a Vasas G-Force-tól, így a B ágon folytatta.

A folytatásban a Jaguars nagy csatában 6-5-re kikapott a junior fiúválogatottól, így szintén a B ágra került, ahol az End-Hunters Rolling Stones elleni 11-3-as, valamint SSC Nők elleni 9-3-as sikerének köszönhetően következhetett a Jaguars-End-Hunters házi rangadó. Ezt a jaguáros fiúk nyerték 7-4-re, akik így a B ág elődöntőjéből várják a november 11-ei folytatást, és jó szereplés esetén még az éremküzdelmekbe is visszaverekedhetik magukat! Az End-Hunters pedig az újabb vereséggel a C ágra kerülve november 10-én csap össze a Vasas SC Girlinggel, és két meccs választja el őket is a legjobb négy közé jutástól.

Az FTC Fradi a B ágon sem tudott nyerni, 10-2-re kikapott az SSC Nőktől, majd a C ágon egy Rolling Stones elleni 8-2-es győzelmet egy Vasas SC Girling elleni 10-2-es vereség követett, így a torna 11. helyén végzett.

A 2017-es Magyar Kupa november 10-én a második körrel folytatódik. Az ebben a körben csatlakozó Jégmadarak az A ág elődöntőjében Derbit játszanak majd, hiszen az UTE Férfi I. csapatával találkoznak. Az A ág döntőjének győztese bejut a végső négyesbe. Az FTC Jaguars a B ág elődöntőjében várja az A ágról érkező ellenfelét, míg az End Hunters a C ágon a Vasas SC Girling ellen folytatja. Adott esetben tehát akár három ferencvárosi csapat is ott lehet a Magyar Kupa négyes döntőjében!

Curling, Magyar Kupa, 1. kör
Az FTC Fradi a 11. helyen végzett
A Jégmadarak a 2. körben csatlakozik, az FTC Jaguars és az End-Hunters továbbjutott a 2. körbe

2. kör, november 10-12., péntek-vasárnap
„A” ág, elődöntő: Jégmadarak – UTE Férfi I., november 10. péntek 18.05
„B” ág, elődöntő: FTC Jaguars – Jégmadarak/UTE Férfi I., november 11. szombat 8.05
„C” ág: End-Hunters – Vasas SC Girling, november 10. péntek 20.35
1-6. helyosztók: november 12. vasárnap 9:45-től

A 2017-es curling Magyar Kupa kiírása, indulói, lebonyolítása, és az összes eredmény: ITT