Jön az Európa-bajnokság

2017. november 15., szerda 15:18 | 1 éve 2 hónapja 18 órája 41 perce
Az FTC magyar bajnokcsapata, a Jégmadarak szombaton megkezdi szereplését a svájci Európa-bajnokságon.
Jön az Európa-bajnokság

November 18. és 25. között a svájci St. Gallenben rendezik meg a curling Európa-bajnokságot. Mint arról ITT beszámoltunk, a Ferencvárosi Torna Club egyik férficsapata, a Jégmadarak megnyerte a magyar bajnokságot, így jogot szerzett, hogy magyar válogatottként szerepelhessen az Eb-n.

A kontinenstornán a mieink a B-divízióban indulnak majd, ahol kétszer nyolc csapatos csoportokban versenyeznek, amelyből az első három jut tovább. A két csoport első helyezettjei automatikusan bekerülnek az A-csoportba jutásért való rájátszásba, míg a második és a harmadik helyen végző válogatottak egymás ellen játszanak a rájátszásba még kiadó két helyért. A legfelső osztályba a B-divízió első két helyezettje jut fel.

„Nagyon várjuk az Európa-bajnokságot! Péntek reggel indulunk és szombaton, a megnyitó ünnepség után már egyből játszunk is az angolokkal. A torna előtt lesz majd lehetőségünk kipróbálni az összes pályát és átbeszélni a taktikánkat. Az angol curling nem annyira erős, nagyon kellene ellenük a jó kezdés, mert a célunk, hogy a csoportban az első három hely valamelyikén végezzünk, így bejuthatunk a legjobb hatba és onnantól kezdve már csak két mérkőzés választ el minket az A-divíziótól” – mondta a magyar válogatott játékosa, Fóti Balázs.

A ferencvárosi curlingezők szombaton Anglia ellen játsszák első mérkőzésüket az Európa-bajnokságon, majd sorrendben Lettországgal, Spanyolországgal, Finnországgal, Észtországgal, Izraellel és Belgiummal mérkőznek.

Az Európa-bajnokság teljes menetrendjét IDE kattintva nézheti meg.