Nem sikerült a dobogó

2017. november 14., kedd 15:50 | 1 éve 3 hónapja 6 napja 15 órája 9 perce
Az FTC curling szakosztályának három csapata is érdekelt volt a 2017-es Magyar Kupa második fordulójában, ám végül egyiküknek sem sikerült dobogóra állni.
Nem sikerült a dobogó

Amint arról korábban ITT beszámoltunk, a Ferencváros négy curlingcsapata indult a Magyar Kupa 2017-es kiírásában. Az FTC Fradi már az első versenyhétvégén elvesztette a lehetőségét a legjobb négybe kerülésre, és végül a 11. helyen zárta a tornát. Az FTC Jaguars, az End-Hunters, és a csak a 2. körben csatlakozó Jégmadarak viszont érdekeltek voltak a november 10-12-ei folytatásban is.

A bajnoki címvédő, a november 17-én kezdődő Európa-bajnokságra készülő Jégmadarak a végső sikerre is esélyesek voltak, végül azonban már rögtön első mérkőzésükön csalódást keltő eredményt értek el, miután Derbihez méltó nagy csatában, de 5-4-re alulmaradtak a későbbi győztes UTE Férfi 1. csapatával szemben. Így átkerültek a B ágra, ahol házirangadót kellett vívniuk, hiszen itt az FTC Jaguars várta ellenfelét. A zöld-fehér összecsapáson a Jégmadarak 10-6-ra győzött, így bár megőrizte az esélyét arra, hogy vigaszágon elérje a négyes döntőt, a következő körben jött az újabb, ezúttal rendkívül váratlan, 8-2-es vereség a Vasas G-Force csapatával szemben. Még mindig ott volt viszont a C ág, itt azonban a két remek győzelemmel előrelépegető End-Hunters jött szembe, és meglepetésre 8-3-ra le is győzte a Jégmadarakat, így bár jutott fradista csapat a négyes döntőbe, nem a bajnok lett az. A Jaguars mindeközben a C ágon is 8-7-es vereséget szenvedett, ezúttal az SSC Fiúktól, így a 7. helyért mérkőzhetett a magyar férfi juniorválogatottal, akik 8-0-ra diadalmaskodtak, így a Jaguars a 8. helyen zárta a tornát. Eggyel feljebb, az 5. helyért a Jégmadarak is vereséget szenvedett, az SSC Fiúktól 6-3 arányban, így a 6. helyen zárt.

A négyes döntőben az End-Hunters a Jégmadarak-verő UTE Férfi 1.-et kapta, és bár nagyot küzdött, 5-3-as vereség lett a vége. Női csapatunk végül a bronzmeccsen is alulmaradt 6-4-re a Vasas G-Force ellen, így bár közel járt hozzá, végül egy ferencvárosi csapat sem szerzett érmet a 2017-es Magyar Kupában.

A lebonyolítás, valamint a teljes eredménysor megtekinthető ITT.

Curling, Magyar Kupa, 2. kör
Az End-Hunters a torna 4. helyén végzett
A Jégmadarak a torna 6. helyén végzett
Az FTC Jaguars a torna 8. helyén végzett