A bronzért játszunk

2018. június 2., szombat 15:25 | 7 hónapja 13 napja 18 órája 18 perce
Hatalmas csatában egy góllal kikapott a Ferencváros fiú serdülő csapata a Békéstől a Dunaújvárosban zajló négyes döntőben.
A bronzért játszunk

Kende Péter együttese, amely a Nyugati csoportot megnyerte, nem kezdte jól az elődöntőt a Keleti csoport második helyezettje ellen, 4-2-re vezettek a békésiek. Innen sikerült 7-4-re fordítani, ám nem tudtuk tartani a hazaiak balkezesét, Ásós Miklóst, aki hol betörésből, hol átlövésből volt eredményes, de a beállót is rendre jól játszotta meg. A szünetben 15-12-re vezetett a Békés.

A második félidőben újra produkált a Ferencváros egy jó sorozatot 16-20 után zsinórban öt gólt lőtt, főleg a remekül játszó Lukács Péter vezérletével, és amikor 21-20-ra átvette a vezetést, akkor úgy tűnt, hogy az ellenfél elfáradt. Ekkor egymás után hármat berámolt a Békés, és mivel egész mérkőzésen nem volt kapusteljesítményünk, így borítékolható volt, hogy ebből nem lesz könnyed győzelem. A vége nagyon szoros volt, 27-26-nál még támadhattunk az egyenlítésért, de nem sikerült gólt lőnünk, így a győzelem is elmaradt, és a Békés jutott a döntőbe.

Kende Péter vezetőedző nagyon csalódott volt a mérkőzés után, de szerinte megérdemelten nyert a Békés. "Ahogy korábban is mondtam, a négyes döntőben a pillanatnyi forma dönt. A Szeged is végigverte pontveszteség nélkül a mezőnyt a szezon során, most pedig játszhat velünk a bronzéremért. Csak magunkat okolhatjuk a vereségért, mert mélyen tudásunk alatt játszottunk. Gratulálok a Békésnek, megérdemelten győzött."

Fiú serdülő négyes döntő, elődöntő:
Ferencváros-Békés 26-27 (12-15)
gólszerzőink: Lukács 10, Ónodi 4, Tóth 3, Prainer 3, Kende 2, Imre 2, Jenei, Burony

A vasárnapi bronzmérkőzésen azzal a Pick-Szegeddel játszunk, amely büntetőkkel kapott ki az Éles József vezette Veszprémtől.